Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Kontrast defect


Guest schumy80
 Share

Recommended Posts

Guest schumy80

Am un TV Kontrast cu sasiu TH29PNL. Am gasit schema pe forum, dar nu stiu cum sa :apuc: defectul: Imaginea in partea de jos este complet neagra cam un sfert din ecran, dupa care sunt niste linii albe orizontale putin deasupra zonei negre. De la acele linii in sus totul e ok. Sunetul e ok.Nu sunt electronist, dar cu ajutorul forumului elforum am reusit sa repar un alt tv, care avea un defect comun.Sper sa reusesc si cu cel de acum. Am atasat (sper) o poza cu imaginea tv-ului. Multumesc anticipat.

post-23270-139829520445_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am un TV Kontrast cu sasiu TH29PNL. Am gasit schema pe forum, dar nu stiu cum sa :apuc: defectul: Imaginea in partea de jos este complet neagra cam un sfert din ecran, dupa care sunt niste linii albe orizontale putin deasupra zonei negre. De la acele linii in sus totul e ok. Sunetul e ok.Nu sunt electronist, dar cu ajutorul forumului elforum am reusit sa repar un alt tv, care avea un defect comun.Sper sa reusesc si cu cel de acum. .

Daca te bazezi sa-l repari, numai pe ajutorul forumistilor va fi cam greu. Trebuie citit si studiat scheme, principii, etc. Abia pe urma ai putea sa-ti dai seama (privind imaginea) cat de cat cam in ce etaj este defectul. La tine trebuie actionat in Baleajul vertical.
Link to comment
Share on other sites

Guest schumy80

Va multumesc foarte mult pentru "hint"-uri. Si mai ales, pentru raspunsurile prompte. Ma descurc sa citesc o schema electronica. Asta vroiam: sa restrang zona defectului, dar, cum nu am experienta in depanare... pentru mine e dificil :)De aici, mai departe, "dau cu sapa".

Link to comment
Share on other sites

Guest schumy80

Schimba condensatorul dintre pinul 3 si pinul 6 al integratului de cadre, precum si pe cei din sursele de +15V si -!3V.

Am schimbat condensatorul dintre pinii 3 si 6, insa nu si cei din surse. Defectul nu a disparut. Pana fac rost de condensatorii din surse, ca sa ii schimb si pe ei; stie cineva cum intru in service menu? Poate gasesc ceva busit pe-acolo... Multumesc.
Link to comment
Share on other sites

Guest schumy80

Da, era C483.L-am schimbat si imaginea a fost pe tot ecranul. TV-ul a mers vreo 2 minute dupa care am dat de alt defect :)A ramas o linie orizontala pe mijlocul ecranului. Am observat ca daca misc cu degetul de componenta incercuita in ultima poza, imaginea revine. Dupa vreo 2 tentative, nu si-a mai revenit :)Pe componenta scrie KNR MZ72 -18M AC270V. Am vazut ca e ceva "degauss thermistor". Intentionez sa il schimb, dar nu stiu cat de usor il gasesc in magazine :)

post-23270-139829523489_thumb.jpg

post-23270-139829523493_thumb.jpg

post-23270-139829523498_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines