Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Beko BK 20 T


dan68

Recommended Posts

Ajutati- ma va rog frumos cu acest tv Beko BK 20 T, sasiu X1X190-02. Nu are pe placa decat multifunctionalul TDA 9345/PS/N3/3/1913, memoria smd 24c08 AN, finalul bv TDA 8359 J, sursa cu TDA 16846 P si K3567( fara optocuplor) si sunetul cu AN 17827 A. Am verificat tot ce se putea verifica, tot ce am gasit pe forum am incercat in afara de problemele legate de inlocuirea memoriei sau rescrierea acesteia deoarece nu am facut pana acum aceste lucruri. Deci , tv-ul nu pleaca din st-by decat pentru cateva secunde ( timp in care se simte cum da sa functioneze si etajul BO), dupa care revine la starea de st-by. Am incercat sa ii dau drumul cu mufa de la bobinele de deflexie BV scoasa( dupa cum am mai gasit postat pe forum), tv-ul functioneaza normal, toate tensiunile normale, si ramane in functiune si daca bag mufa la loc, dar daca il opresc si ii dau drumul iar ramane iar in st-by cu simptomele initiale.Va multumesc mult si mii de scuze daca va plictisesc.dan68

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Daca omul spune ca pana acum nu a scris memorii credeti ca o sa reuseasca incepand cu smd?Eu zic sa lucram cu ce avem:-sa urmareasca ledul dupa ce trece in stby si sa vada daca clipeste in serii de 2,3 sau 4 clipiri cu pauza intre grupe-sa vada daca pe placa exista d104(de la pin 8 bv la pin 50 proc) si s-o inlocuie,eventual sa vada ceva semnale prin zona.

Link to comment
Share on other sites

Oricum dumpurile atasate de Florin nu ajuta.Trebuie dump cu Vguard dezactivat.Atasez eu unul poate il ajuta cineva sa il scrie in memorie sau incearca nu-i asa mare scofala sa dai jos o memorie si sa o scrii.Daca nu macar va ajuta alti colegi care vor avea nevoie de asemenea dump.

Link to comment
Share on other sites

Nu are D104 pe placa, chiar am urmarit traseul, ledul nu clipeste ramane tot timpul aprins. Ca sa pornesc tv-ul din st-by trebuie sa apas butonul din fata (cel din mijloc) ca din cele doua din lateral nu pleaca, iar daca apas pe ele ledul isi reduce vizibil intensitatea.

Link to comment
Share on other sites

Ma scuzati, nu am mai avut timp sa intru pe forum si nici sa ma ocup de acest tv. Treaba asta o fac printre picaturi, am alt job care ma tine ocupat. Tin sa va multumesc mult domnule Florin si domnule Danpentru dumpuri dar nu le pot deschide, de pe calculatorul meu si nici nu cred ca m-as descurca. Va multumesc tuturor pentru sugestii, si daca ar mai fi alta solutie ....

Link to comment
Share on other sites

Daca lipseste d104 atunci e varianta de sasiu (in ipoteza ca e e1) fara vguard asa ca solutia lui Dancod e singura viabila.Incearca totusi cu o memorie noua ca nu ai ce pierde..Nu trebuie sa fie neaparat smd.Merge si cu memorie normala(dar sa mearga la 3,3v) lipita cu grija pe dosul placii(e loc chiar sa pui placa pe ghidaj) .

Link to comment
Share on other sites

Din primul post reiese ca placa a avut tda8359j iar acum ne-am sucit,avea 8357j.Eu sunt obisnuit cu munca patriotica(asta am facut noi pana aici ,nestiind exact despre ce sasiu vorbim) asa ca sfatul meu e sa pui pe placa exact ce a fost .Cele 2 circuite au diferente in foile de catalog ,nu cred ca sunt perfect echivalente in orice situatie.

Link to comment
Share on other sites

Bunaseara domnilor, ieri am reusit sa cumpar o memorie noua, dar nu smd, am luat si un soclu pentru ea am montat-o si a pornit tv-ul dar cu imaginea putin intunecata si putin ingustata pe verticala. L-am oprit un pic si cand i-am dat drumul iar nu a mai vrut sa plece din st-by iar ledul palpaie de 4 ori cu pauze de aproximativ 5 secunde. Trebuie sa va spun ca nu are nici telecomanda. Mai ma puteti ajuta cu ceva ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines