Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

3 neoane a 6w un droser electronic

Guest adu

Recommended Posts

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dr.L

2

• blazeu

1

Top Posters In This Topic

Guest vdrapaca

Cine imi poate spune sau arata o schema pentru legarea in serie a 3 neoane de 6w la un droser electronic.Ce am gasit pe net am gasit doar cu startere.

Pai... ce doriti dvs este imposibil.Cu putin noroc ar merge aprinderea a 2 becuri dar cu 3 nu se poate.Reveniti la startere drosel si condensator.Bafta!
  • 6 months later...

Eu am cumparat o lampa care primeste 2 tuburi de 18W, alimentate dintr-un singur "balast electronic".Solutia consta in inserierea cate unei bobine de reactanta (cea pe miez EE, care limiteaza curentul prin tub) cu fiecare din cele 2 tuburi (si desigur, existenta cate unui condensator de aprindere inseriat cu filamentele fiecarui tub).Oscilatorul nu difera in linii mari de cele simple, insa poate functiona si cu un singur tub.Totusi nu inteleg de ce nu utilizati cate un balast electronic pentru fiecare tub? Vi se pare scump sau doriti sa economisiti spatiu?Poate solutia optima e alta, o banda de LED?Succes!

Exact asta am vazut intr-o masa de expunere UV cu 6 neoane: Un singur montaj de putere (oscilator) + 6 bobine + conzi.Schema oscilatorului era cea clasica, doar valorile difera in functie de putere