Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Platinum 54NX Plat

Technoware

Recommended Posts

Va salut, daca ma puteti ajuta cu acest tv, il am de la cineva si am sa il fac pentru mine, problema lui cand l-am desfacut era cazuta puntea si fianlul din sursa, am cumparat finalul plus cei 2 condesatori si cei 3 tranzistori, i-am montat dar nu imi intra in Stand-by, iar in baza tranzistorului e resistenta de 1.8 ohmi, eu cred k ar trebui sa fie mai mare rezistenta. Ma poate ajuta cineva cu un sfat ori schema.Va multumesc

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Technoware

9

• leoncris

3

• elmar

2

• dan cod

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Va salut, daca ma puteti ajuta cu acest tv, il am de la cineva si am sa il fac pentru mine, problema lui cand l-am desfacut era cazuta puntea si fianlul din sursa, am cumparat finalul plus cei 2 condesatori si cei 3 tranzistori, i-am montat dar nu imi intra in Stand-by, iar in baza tranzistorului e resistenta de 1.8 ohmi, eu cred k ar trebui sa fie mai mare rezistenta. Ma poate ajuta cineva cu un sfat ori schema.

Va multumesc

care tranzistor? daca e sasiul pe care l-ati mentionat(3Y01) sursa are 4 tranzistori in primar...

Eu am schimbat tranzistori Q 601, 602, 603, 604, si puntea redresoare care erau 2 diode ars dar le-am schimbat toate, si precizes k au fost luate noi, numai k pentru Q 603 B774 mi-a dat un echivalent, dar nu tin minte si nici nu am acces acum la tv maine pot sa spun ce seria are. Iar in legatura cu rezistenta am lamurit-o cu schema si are aceeasi rezistenta k in schema. Pe langa tranzistori si diode am schimbat si cei 2 condensatori de 47uF, dar nimic e mort nu se aprinde nici un led. Tensiune am in sursa de 342 V si pe tranzistorul final tot 342 V.

am gasit defectiunea, in locului B774 iar un BC 308 care e NPN B774 e PNP, mai sus un coleg mi-a spus un echivalent, ar fi mai altul in afara de 2sa1013 pentru k sunt in afara orasului si nu am aces la un magazin, si mai am cateva TV dezmembrate ca sa iau din ele. Ma poate ajuta cineva? Va multumesc