Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema alimentare traf.sistem audio


kppus

Recommended Posts

  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Atunci sau nu mai vad eu bine sau cei de la magazin sunt habarnisti, devreme ce vad la traf doar 4 cabluri, 2 negre care ar fi primarul, si 2 rosii care ar fi secundarul, numai ca sistemul respectiv se alimenteaza simetric, astfel incat traful ar fi trebuit sa aiba 2 secundare, adica 3 fire la iesire si nu doar 2.Ai verificat macar tensiunea pe acea iesire?

Link to comment
Share on other sites

Pai ia un multimetru si seteaza-l pe Ohm in gama 200 sau 2000, si verifica rezistenta echivalenta pe ambele infasurari, adica si pe firele negre si pe cele rosi ( doar intre ele, nu si amestecat ) si care arata rezistenta mai mare aia este bobina din primar si pe aia o bagi in priza, apoi seteaza multimetrul pe Vca si leaga-l la celelalte fire si vezi ce tensiune iti arata.PS; Pe lateralul trafului nu scrie nimic?

Link to comment
Share on other sites

Ok atunci m-am inselat eu cand am presupus ca firele rosii ar fi secundarul cand de fapt sunt primarul, in fine este mai putin important acest lucru, ceea ce conteaza este ca traful este inutil, inainte de cumpararea trafo trebuiau cunoscute si ten siunile la iesirile trafului ars si acelea ar trebui sa fi fost inscriptionate pe el, daca mai exista traful ars la indemana spune ce scrie pe el, daca nu atunci spune ce scrie pe condensatorii aia mari unul langa altul.

Link to comment
Share on other sites

Ok, atunci avand in vedere ca amplificatorul sistemului este unul pe tranzistori asta face traful ala cu atat mai inutil, n-ai ce sa facu cu doar 12V acolo, cel mai probabil alimentarile simetrice pentru amplificatoare ar fi cam +/-25Vcc, ceea ce sugereaza un traf cu 2 iesiri de 20Vca. Ce scrie pe tranzistori?PS; repet intrebarea legata de traful vechi, mai exista acesta la indemana?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines