Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv nokia 5125


euvasile

Recommended Posts

Am un stift de tv nokia 5215 vt care are urmatorul defect si anume ca la conectare la retea nu se aprindea ledul de power, dar se aude cum intra curent in el, l-am desfacut, am facut ceva curatenie in el apoi l-am conectat la retea cu intentia sa fac ceva masuratori si surpriza tv-ul functioneaza, am facut cred ca vreo 20 de opriri si porniri si a functionat ,asa ca l-am inchis la loc. In dimineata am vrut sa-l verific daca mai porneste si iar nu mai porneste , se aude cum primeste curent dar nu se aprinde ledul de power. Pana diseara nu am cum sa mai vad ce si cum, dar pana atunci ma consult un pic cu voi poate a mai intalnit cineva acest defect la acest tip de tv.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

eu v-as intreba...dece l-ati mai desfacut daca nu ati cautat si cauza defectului? v-ati uitat sa nu aveti lipituri "reci"? sau poate vreo fisura de cablaj? conzi uscati? si asa mai departe....dvs ati facut la fel ca orice pusti care a desfacut tv-ul si din noroc a pornit ...pe urma se bate cu mina in piept ca e mare meserias!?? (fara suparare ,dar asa stau lucrurile) ... niciodata acest "noroc " nu va tine mult ..daca nu cautati si cauza!

Link to comment
Share on other sites

Azi am avut un pic de timp si pentru tv-ul in cauza, dupa cateva masuratori prin sursa pe pinul 3 al integratului din sursa erau 6v, asadar sursa in protectie (suprasarcina ). Cu finalul scos tensiunile din secundar au aparat dar ledul de power tot nu lucra. Pe filtrajul lui u1 am gasit condul c033 cu capacitate relativ buna dar cu eser de peste 20ohmi, l-am inlocuit si tv-ul functioneaza. Poate mai intereseaza pe careva. Multumesc pentru colaborare.

Link to comment
Share on other sites

Defect tipic acestui comportament pe care-l descrieţi:_Co33 trebuie neapărat schimbat.Ideal este un cond.de 22micro/250V._Rezistorul de 5,1 ohmi are unul din terminale dezlipit şi necesită recositorire.Acest rezistor este mai mare are culoare gri şi se află lîngă conectorul de 220V,imediat după cablul de reţea.Se vede şi pe schemă.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines