Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

hidrofor


Guest coco0205

Recommended Posts

Guest coco0205

buna ziua.am inlocuit pompa la hidrofor cu una de ocazie dar aceasta nu are presiune si cand am incercat sa maresc presiunea din presostat acesta nu mai declupeza.cand il reglez ca sa decupleze manometrul functoneaza intre 0 si 1.2.nu curge pe nicaieri nici nu scapa sorbul.ce e de facut?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

1)Verifica (obligatoriu) presiune din rezervor mai precis intre butelie si burduful de cauciuc. Acest lucru se face prin ventilul din partea opusa fata de racordul de la pompa cu butelia.In butelie este indicat sa ai o presiune de 2 bari. se foloseste o pompa pt. cauciucuri prevazuta cu manometru.2) Asigurate ca ai amorsat corect pompa ai pe pompa un dop (de obicei din plastic) desfal si cu ajutorul unei piilni umple tot circuitul de apa de la sorb pina la pompa.3) In acest moment poti sa incepi reglajul de la presostat (tasteaza pe "net" codul de la presostat si vei obtine modul de reglaj corect) fi dispus la rabdare.4) Modul de reglaj este in linii mari urmatorul : intii umpli butelia si notezi valoarea la care sa oprit hidroforul. il golesti (foloseste apa la ceva sau recupereazo pune la iesire un furtun si un robinet goleste apa tot in put eventual ) iar notezi valoarea la care porneste hidroforul.Toate aceste date te vor ajuta sa reglezi plaja de pornire si oprire hidrofor (delta P) Suces.

Link to comment
Share on other sites

Guest coco0205

nu stiu ce sa-i mai fac...l-am demontat ,curatat si cand l-am montat la loc presostatul decupla pe la 2,5 iar dupa cateva decuplari presiunea urca pana la 1,5 si atat.va rog dati-mi un sfat

Link to comment
Share on other sites

nu stiu ce sa-i mai fac...l-am demontat ,curatat si cand l-am montat la loc presostatul decupla pe la 2,5 iar dupa cateva decuplari presiunea urca pana la 1,5 si atat.va rog dati-mi un sfat

Eu vam rugat sa cutati pr net tipul de presostat apoi sa il REGLATI nu curatat este o munca de rabdare dureaza citeva ore bune mai ales daca va apartine dar o data reglat (in cazul in care mai este bun) va trebui sa lucreze la parametri reglatii mult timp.Codul pe care lati scris nu este tot nici un Nr. o cifra?dac totusi va grabiti si nu aveti rabdare sunatima si lamurim lucrurile pas cu pas (asta inseamna sa fiti linga el ).Credeti ca va descurcati sa postati o fotografie cu presostatul in cauza?Alexandru Tel:0766459289.

Presostate Pliant.pdf

presostate pm5-pm12-pt5-pt12.pdf

presostate.pdf

Link to comment
Share on other sites

Sa constatat in urma discutiei telefonice: semeringul de etansare din spatele paletei de la pompa cu scapari de apa si presiune .Din acest motiv dupa primele 2 cicluri de functionare pierde presiune din butelie si nici nu reuseste sa asigure presiunea de umplere (este normal trebuie sa asigure o presiune de apa mai mare decit cea din butelie)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sfatul meu e sa cumparati o pompa (care e de obicei "integrata" cu motorul) NOUA.Cea "second" sau "de ocazie" se manifesta cu uzura la paleta (solutia aparent ieftina e sa-i inlocuiti paleta).Pentru piese, reprezentanta marcii (gasiti informatia la orice magazin care comercializeaza marca respectiva de hidrofor), in alta parte slabe sperante. Hidrofoarele contemporane insa sunt confectionate in ideea ne-reparabilitatii, cu motoarele bobinate cu sarma de aluminiu (!!)(care bineinteles nu pot fi rebobinate!). E posibil sa fie mai convenabil sa inlocuiti complet hidroforul (eu am gasit pompa cu motor la acelasi pret cu hidroforul complet (si cu presostat si butelie de 24 de litri).La un RK la hidroforul meu de rezerva, ansamblul paleta-scut-tub Venturi m-au costat 160 de lei, in conditiile in care un hidrofor nou echivalent e pe la 400 de lei, asa ca aproape nu se merita reparat!Spor!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines