Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restart PC - Mobil


Guest Zag

Recommended Posts

Salut, sper nu va apuce rasul. Tot ce vreau este sa dau respart la un pc prin telefonul mobil (cel putin asta e singura varianta pe care eu o vad). Ma gandeam sa ma folosesc de alimentarea difuzorului pentru a declansa un releu cu bobina 12V - prin care sa treaca 220V. Acum nu stiu ce voltaj imi poate da difuzorul unui telefon. Ma puteti ajuta cu cateva informatii va rog? Sau daca sunt alte variante prin care pot da restart la pc oricand. Multumesc!

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Back, idee este ca am facut tot ce este in schema si nu imi functioneaza tranzistorul. De la vibrator cand masor am 1,3 V spre tranzistor dar nu lucreaza. Am pus un tranzistor 2N2222 care sa lucreze la 1V.Sa indepartez vibratorul de pe telefon? Sau ce nu am facut bine. Multumesc!

post-37126-139829518375_thumb.jpg

Link to comment

Sefu iese mult mai misto cu o aplicatie, am facut eu mai demult, telefonul sa aiba acces la net si aplicatia respectiva sa fie rulata pe pc, si setezi niste comenzi si faci orice. Aplicatia se numea ceva de genu Remote net pc parca nu mai stiu. Sau vezi daca are infrarosu il poti folosi pe post de telecomanda cu un senzor tip TSOP pe portul serial si configurezi cu Girder remote. Sau bluetoth dar astea au distanta limitata. Toate cele 3 le am testate cu un nokia n73 si au mers :nebun: :nebun:

Link to comment

Vlad Mihai multumesc pentru info. dar eu vreau un restrat la pc prin intreruperea alimentari ( am un server si se intampla sa ramana blocat sa nu ii pot face nimic doar cu restart).

 

Am pus - la comun si tot nu se intampla nimic. Ce imi dau eu seama este ca Tranzistorul (Q1 din schema) nu functioneaza, nu isi face treaba.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines