Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare disc vinil


Recommended Posts

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Un reducător de zgomot pe care l-am construit cu foarte mulţiani în urmă cu rezultate excelente, preluat din cartea "HI-FI ABC"a regretatului G. D. Oprescu. Va trebui să construiţi câte un montajseparat pentru fiecare canal. Întregul articol îl găsiţi la pag. 108.Sper că discul în cauză este perfect curat, altfel acel spray esteabsolut inutil, făcând audiţiei mai mult rău decât bine.

Link to comment
Share on other sites

Bine zis unde nu e curent, praf.. Curent sa zicem ca nu e,dar praf e oriunde in atmosfera... Mi-a zis cineva cu o solutie de lipit lemn, am vazut si tutorial pe youtube..pui si ala culege practic prafu. Se intareste si apoi cand o scoti faci un "pilling"la disc scotand tot ce are in el..dar parca nu m-as hazarda la asta..eu foloseam spirt daca aveau doar praf si nimic mai mult..

Link to comment
Share on other sites

Dacă discul este murdar, cea mai bună şi sigură

metodă de curăţat este cea descrisă de Zal ; un

disc nu este un cap magnetic, ca să fie "curăţat"

cu spirt !

se aude cu un fasiit cam enervant

Dacă e vorba numai de acel fâşâit (neînsoţit şi de

alte zgomote (pocnituri, pârâituri), atunci ar trebui

verificat întregul lanţ audio (doză-preamplificator),

deoarece denotă o atenuare a redării frecvenţelor

joase. (În special condensatorii electrolitici de cuplaj,

care în timp îşi pierd din capacitate, devalorizându-se).

Fenomenul este prezent numai în cazul discului respectiv ?

Verificaţi dacă fâşâitul persistă şi fără disc (cu pick-upul

pornit şi cu volumul dat spre maximum).

În acest mod depistaţi foarte uşor "vinovatul".

Link to comment
Share on other sites

As mai avea o intrebare referitor la doza Unitra MF-104 electromagnetica MM: Cat trebuie sa fie forta de apasare? Am un TESLA NC 430 si are reglaj de la 0 la 25.. Din cate stiu 0 trebuie sa fie cand bratul e in echilibru. Din ce imi aduc aminte tata zicea ca undeva pe la 12,5, iar celalalt reglaj dintr-o rozeta care era un anti patinare trebuie sa fie reglat la cat e forta de apasare a acului. Va intreb pt ca ma gandesc sa nu fie ori prea mare ori prea mica. Am unele discuri de 45 si chit ca nu prea paraie insa uneori mai ramane acul in loc si se"repeta",iar daca mut de la 12,5 la 14 trece peste si nu se mai repeta. Ma gandesc ca poate forta nu e suficienta si avand in vedere viteza mai mare sa aiba tendinta sa"arunce"catre exterior bratul. Le-am curatat cu alocool de 90. Care sa fie cauza? Forta sau posibila uzura?

Link to comment
Share on other sites

Cauciucul o fi fost cam vechi, dacă nu s-a crăpat nu are nimic în afara aspectului urît. Mai poţi să-l speci încă o dată cu săpun sau detergent. Să nu pui aracet pe disc ca să ''culegi'' praful... vor rămîne resturi în şanţuri.Doza MF-104 avea recomandată o apăsare minimă de 1,5gr din ce-mi amintesc, deci 15mN.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines