Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv Beko sasiu 12.8

florind

Recommended Posts

Am un tv Beko sasiu 12.8 care are imagine, dar nu are sonor nici pe antena nici pe AV.Toate tensiunile sunt bune.Integratul audio (TDA 2822) este bun. I-am dat semnal pe pin 1 si functioneaza.Tensiunile de alimentare jungla sunt bune. Toate piesele intre iesirea audio jungla (pin 55) si intrare integrat audio sunt bune.Mai poate fi defect ceva in afara de jungla?Multumesc.Jungla este STV2249C.Cu stima Florin

• Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• florind

5

• BUGHIU

3

• palcu ion

2

• dan cod

2

Top Posters In This Topic

Tensiunile sunt foarte bune. Etajul final merge pentru ca i-am dat semnal extern pe pin 1 al integratului si merge bine. Deci este exclus orice defect in etajul final. C101 a fost schimbat. Multumesc

Schimbati cei trei tranzistori smd ; T301,T302 si T303!!!Din pinul 55 al junglei iese semnal audio?!?! Osciloscop pe pin sau .....casca audio. (galena telefonica)P.S.-Nu este cumva norma de sunet IF schimbata?!?!?!

Nu este cumva norma de sunet IF schimbata?!?!?!

zice omul ca nu are sunet nici pe av
Mea culpa,am vazut dupa ce am postat!! :jytuiyuTotusi pina sa schimbati jungla,e mai usor sa puneti o memorie goala,de proba!! :nas:

Memoria e smd si nu-mi prea vine sa o schimb decat daca e cert defecta sau corupta.Intre timp am masurat rezistenta ohmica a pin 55 jungla si are 200 ohmi fata de masa. Din cate stiu eu ar trebui sa fie infinita sau cel putin o valoare foarte mare.. Deasemenea tensiunea pe pin 55 este 0.7V, iar in manualul de service spune ca ar trebui sa fie 3.8V. Deci raman la parerea ca jungla e defecta (iesirea audio busita). Totusi mai astept si alte pareri.Multumesc

...8 pini ; nu-i mare scofala sa o dati jos,chiar cu pistolul de lipit!!!Puteti apoi trage niste fire si le lipiti de un soclu corespunzator in care montati una normala ,la proba!!Apoi mai departe in functie de rezultat,ori puneti una smd inapoi,ori......la alegere!!!

Eu am adaptor Pomona P5250 care il poti conecta peste memorie si daca ai interfata buna nu mai dai jos memoria

Multumesc.Am comandat de pe ebay un adaptor ieftin (necesita, intr-adevar, dezlipirea memoriei), sa vedem in cat timp ajunge de la chinezi :da Dar la echivalentul a 3 beri bune..... nu mai am ce comenta.