florind Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Am un tv Beko sasiu 12.8 care are imagine, dar nu are sonor nici pe antena nici pe AV.Toate tensiunile sunt bune.Integratul audio (TDA 2822) este bun. I-am dat semnal pe pin 1 si functioneaza.Tensiunile de alimentare jungla sunt bune. Toate piesele intre iesirea audio jungla (pin 55) si intrare integrat audio sunt bune.Mai poate fi defect ceva in afara de jungla?Multumesc.Jungla este STV2249C.Cu stima Florin Link to comment
leoncris Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 C107 si 301 ... schimbat ?Tensiunile de 3,3 - 8 si 13V sunt ok ? Link to comment
florind Posted November 2, 2012 Author Share Posted November 2, 2012 Tensiunile sunt foarte bune. Etajul final merge pentru ca i-am dat semnal extern pe pin 1 al integratului si merge bine. Deci este exclus orice defect in etajul final. C101 a fost schimbat. Multumesc Link to comment
BUGHIU Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Schimbati cei trei tranzistori smd ; T301,T302 si T303!!!Din pinul 55 al junglei iese semnal audio?!?! Osciloscop pe pin sau .....casca audio. (galena telefonica)P.S.-Nu este cumva norma de sunet IF schimbata?!?!?! Link to comment
palcu ion Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Nu este cumva norma de sunet IF schimbata?!?!?!zice omul ca nu are sunet nici pe av Link to comment
florind Posted November 2, 2012 Author Share Posted November 2, 2012 Din jungla nu iese semnal audio (pin 55).Din cate stiu eu la functionare in regim AV nu intervine nici o norma de sunet. Poate gresescMultumesc Link to comment
BUGHIU Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Nu este cumva norma de sunet IF schimbata?!?!?!zice omul ca nu are sunet nici pe avMea culpa,am vazut dupa ce am postat!! :jytuiyuTotusi pina sa schimbati jungla,e mai usor sa puneti o memorie goala,de proba!! Link to comment
palcu ion Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 personal n-am gasit pina acum stv22xx defect pe sunet Link to comment
florind Posted November 2, 2012 Author Share Posted November 2, 2012 Memoria e smd si nu-mi prea vine sa o schimb decat daca e cert defecta sau corupta.Intre timp am masurat rezistenta ohmica a pin 55 jungla si are 200 ohmi fata de masa. Din cate stiu eu ar trebui sa fie infinita sau cel putin o valoare foarte mare.. Deasemenea tensiunea pe pin 55 este 0.7V, iar in manualul de service spune ca ar trebui sa fie 3.8V. Deci raman la parerea ca jungla e defecta (iesirea audio busita). Totusi mai astept si alte pareri.Multumesc Link to comment
dan cod Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Poate fi si jungla defecta poate fi si din dump.Nu-i mare lucru sa dai memoria jos.Dau zilnic memorii smd jos fara probleme. Link to comment
riderinblack Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Semi-offtopic: cum citesti/scrii memoriile smd? Le lipesti pe ceva adaptor? Sau exista socluri pentru ele? Link to comment
circiumaru Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Soclu test SMD 8 pini, am asa ceva de vanzare. Link to comment
BUGHIU Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 ...8 pini ; nu-i mare scofala sa o dati jos,chiar cu pistolul de lipit!!!Puteti apoi trage niste fire si le lipiti de un soclu corespunzator in care montati una normala ,la proba!!Apoi mai departe in functie de rezultat,ori puneti una smd inapoi,ori......la alegere!!! Link to comment
dan cod Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Eu am adaptor Pomona P5250 care il poti conecta peste memorie si daca ai interfata buna nu mai dai jos memoria Link to comment
riderinblack Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Eu am adaptor Pomona P5250 care il poti conecta peste memorie si daca ai interfata buna nu mai dai jos memoriaMultumesc.Am comandat de pe ebay un adaptor ieftin (necesita, intr-adevar, dezlipirea memoriei), sa vedem in cat timp ajunge de la chinezi Dar la echivalentul a 3 beri bune..... nu mai am ce comenta. Link to comment
Recommended Posts