Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv plasma ctv100 profilo tera


Recommended Posts

buna ziua.tv in cauza este o plasma de 42 de polici care nu sta nici macar in stand-by,ptr citeva secunde cele 3 leduri verzi sunt aprinse toate 3 dupa care ramine doar 1 led 803 aprins in timp ce 802 si 801 se sting se aprind si tot asa concomitent cu cuplarea si decuplarea celor 2 relee.nici o lumina de stand by.initial mi sa spus ca era de schimbat mainboardul cu care cind este montata se aprinde doar 803,am cumparat un mainboard identic doar ca pe eeprom u600 scrie p1289 iar pe cel original era p1048.pot da probleme aceste diferente de firmware?am luat eepromul de pe modulul original si lam pus pe modulul cumparat dar face la fel.am masurat tensiunile pe main si sunt prezente.as putea proba cu o memorie goala?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

In primul rand este PROFILO TELRA CTV100 Eu va sfatuiesc sa lasati in pace partea logica si sursa!Mai mult ca sigur nu este defectul acolo...nu mai schimbatii memoriile de pe o placa pe alta puteti avea surpriza sa le stricati pe ambele...face-ti o poza la sasiul plasmei la Y ,Z si la modulul buffer al Y-ului.mai mult ca sigur aveti un consumator mare ,defect modulul Y cu bufferi ori modulul Z...daca nu detineti cunostiinte in repararea acestor echipamente nu va mai bagati...Pot sa va intreb si eu cate plasme tv a-ti mai reparat pana acum?stiti cum functioneaza fiecare modul din acest tv in detaliu si amanuntit ?ce rol au tensiunile de alimentare ale modulelor Y,X,Z...si valorile lor...?

Link to comment
Share on other sites

in mare parte este adevarat ceea ce spuneti,cu plasme inca nu am avut prea multe contacte dar incepind cu o zi trebuie sa le facem pe rind pe toate.cind am facut eu scoala nu existau plasma si lcd dar daca abandonam imediat ce facem ?angajam ingineri chinezi?sau unul sa traiasca restul sa murim?...multumesc de sfaturi dar ca de obicei va trebuie sa ma orientez spre site uri italiene, engleze si spaniole.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Multumesc mult pentru schema. Am incercat sa o descarc si imi da urmatorul mesaj de eroare: "This file does not exist, the access to the following file is limited or it has been removed due to infringement of copyright". Puteti va rog sa o incarcati la alta adresa unde nu sunt restrictii?Multumesc mult.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Poate a mai intalnit careva dintre colegi o situatie asemanatoare pentru o sugestie:Au fost "umfalti" doi condensatori din sursa la iesirile de +/-17V, au fost schimbati, si tot nu vrea sa porneasca.Led-ul din mijloc rosu plapaie la apasarea butonului de pornire din telecomanda, da nu porneste.Am verificat tensiunile din sursa si toate sunt dupa specificatiile de pe cablaj: 5VMAIN, 5VSTBY, 8V, 12V, 24V, 33V, +/-17V (ultima nu este marcata efectiv pe cablaj ca valoare).Am verificat si la iesirea stabilizatoarelor de pe placa logica si exista tensiunile de 3.3V si 1.8V.

Link to comment
Share on other sites

verifica sigurantele de pe modulele Y si X, incearca sa scoti mufele de alimentare a acestor module, si vezi daca sursa mai face asa... este foarte posibil ca defectul sa fie in sursa. Am patit chestia asta la o plasma si cum nu aveam schema sursei... mi-a luat vreo 5 ore pana am ajuns la condicul defect, un 220uf/35v din primarul sursei de stby, si atentie tensiunile erau toate normale :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines