Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

President William ASC

Guest bogdan_eon

Recommended Posts

Guest bogdan_eon

Va rog frumos cine se pricepe sa ma ajute cu niste informatii, am cumparat recent o statie President William ASC, problema la ea este ca nu sunt deloc multumit de calitatea functionarii functiei ASC, daca folosesc aceasta functie statia imi baraie foarte mult, practic receptioneaza si cele mai slabe semnale la care nu se aude mai nimic inafara de baraieli. Va rog sa imi spune-ti daca acest ASC se poate face cumva sa fie mai putin sensibil, adica sa il reglez cumva sa se activeze receptia doar la niste semnale mai puternice, poate are vreun reglaj interior pentru asa ceva. Emisia este foarte buna, dar receptia cu functia ASC este varza, practic am cumparat aceasta statie scumpa in ideea de a scapa de baraieli, dar nu sunt deloc multumit de calitatea selectiei receptiei. Va rog frumos sa ma ajuta-ti cu un sfat daca stie cineva de vreun semireglabil ceva in interiorul statiei ce permite reglajul sensibilitatii ASC (daca exista asa ceva), ca eu nu prea ma pricep in acest domeniu. Precizez ca am facut un drum de la Suceva la Bacau si nu am putut tine statia pe ASC pentru ca mai mult baraia decat tacea, si a trebuit sa folosesc sq manual care are doar 3 trepte la acest model de statie (minim, miljoc, maxim), l-am tinut si eu la mijloc, macar daca aveam mai multe trepte de reglaj pe sq manual.Incepe sa imi para rau de aceasta achizitie, am vrut ceva portabil si nu stiam ce sa aleg intre asta care se poate monta oriunde in bord si un STORM Turboextreme, am zis ca o iau pe asta ca poate are o tehnologie mai buna, ca despre Storm toti spun ca e chinezarie.Va multumesc anticipat pentru cei ce ma pot ajuta cu un sfat!

• 1 year later...
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• V10

2

• valentin23

1

Salut, si eu am o astfel de statie de o saptamana. Este prima statie deci nu pot face comparatie cu altceva. Pana acum iti dau dreptate in legatura cu ASC, cel putin in oras (Bucuresti), inafara pare un pic mai bine. Nu cred ca este vreun reglaj cel putin accesibil utilizatorului pentru senbilitatea ASC, oricum meniul este destul de spartan pentru clasa premium cum o lauda ei. Pentru oras eu folosesc mai mult squelch manual pozitia 2 si asa am comunicat la aproximativ 4 km in conditii foarte bune si am ascultat "colegii" de pe centura in conditii acceptabile. Antena este una scurta si cu performante reduse (President Virginia) dar nu am vrut ca masina mea sa semene cu un taxi. Nu am facut drumuri lungi pana acum dar inafara localitatii ma astept sa functioneze ceva mai bine. Statia nu o voi schimba pentru ca nu prea am unde sa montez una cu display si sa fie si usor accesibila/vizibila, deci comenzile pe microfon sint ideale pentru mine. Cablul de extensie al microfonului putea sa fie mai lung, 3 m ar fi fost perfect, mie mi-a ajuns la limita cu statia in portbagaj. Am mai vazut o Cobra in acelasi stil mult mai ieftina dar am preferat President chiar daca e made in China pentru renumele marcii si pentru ca microfonul imi place mai mult la aspect. Poate vreodata ma voi razgindi in privinta antenei si voi lua una mai performanta.

Salutare, revin cu primele impresii dupa un drum pe sosele patriei pentru cei care mai sint interesati de combinatia Wiliam - Virginia. ASC functioneaza multumitor, cu antena mea am reusit sa comunic clar la aprox. 8 km pe autostrada. In final combinatia mi se pare multumitoare pentru cei cu dare de mana, altfel ca si performante sigur se poate mai mult si mai ieftin. In rest prima impresie de CB-ist, daca respecti legea si emiti doar cu 4 W nu prea mai ai loc de cei care emit cu zeci de wati si te acopera cind vrei sa intrebi ceva, se lauda un coleg ca are 80 si il auzeam de la vreo 30 km poate chiar mai mult. Daca prinzi doi din astia care vorbesc de la zeci de km si mai au si limbarita adio info trafic in zona.

• 3 weeks later...

Presidentul nu mai este ce a fost, acum majoritatea sunt chinezesti.Eu am avut pe mana statie president de 1200ron nu am fost ultumit deloc de ea.Sa ai ocazia sa lucrezi cu un president model vechi sa vezi ce treaba face, ramai uimit.

• 1 month later...