unuldinei Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 ATMEGA328PU ce fac cu ID-ul 1e9514 ca nu mi-l recunoaste khazama +USBASP .vrea alt ID .. si nici cu avr dude nu prea vad cum ? am vazut pe net ca problema asta a aparut si pe la altii dar nu am vazut rezolvarea pe undeva . Vreo idee ? Multumesc Link to comment
Guest beamrider Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Cind dai o comanda ca asta in avrdude: c:\>avrdude -P COM3 -b 19200 -c avrisp -p m328p -n ca sa verifici daca poti comunica cu un controller, si AVR-ul de programat nu este recunoscut, iti apare un mesaj de eroare care include si indicatia "... use -F to override ..." asa ca incearca sa accesezi procesorul cu: c:\>avrdude -P COM3 -b 19200 -c avrisp -p m328p -n -F in final trebuie sa-l stergi pe "-n" si sa adaugi directivele de programare in comanda avrdude. Link to comment
unuldinei Posted December 1, 2012 Author Share Posted December 1, 2012 A.. multumesc pentru idee , nu pot fi atent sa incerc solutia asta acum , dar am gasit o alta mai "nastrujnica" ... m-am dus in fisierul ini si l-am editat , in sensul ca am pus ID-ul asta 1E 95 14 in loc de cat are un ATMEGA328 simplu 1E 95 0F.. nu a mai zis nimic , cu toate ca merg din windows 8 destul de convenabil cu AVRSTUDIO si khazama . As avea alta intrebare , cum setezi in assembler sa vada quartzul la 8 MHz sa zicem ? Multumesc si scuze de offtopic dar sunt la capitolul blink a led in assembler.. Link to comment
Recommended Posts