Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ATMEGA328PU ce fac cu ID-ul ? 1e9514

unuldinei

Recommended Posts

ATMEGA328PU ce fac cu ID-ul 1e9514 ca nu mi-l recunoaste khazama +USBASP .vrea alt ID .. si nici cu avr dude nu prea vad cum ? am vazut pe net ca problema asta a aparut si pe la altii dar nu am vazut rezolvarea pe undeva . Vreo idee ? Multumesc

post-20855-139829514363_thumb.gif

• 2 weeks later...
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• unuldinei

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest beamrider

Cind dai o comanda ca asta in avrdude:

c:\>avrdude -P COM3 -b 19200 -c avrisp -p m328p -n

ca sa verifici daca poti comunica cu un controller, si AVR-ul de programat nu este recunoscut, iti apare un mesaj de eroare care include si indicatia "... use -F to override ..." asa ca incearca sa accesezi procesorul cu:

c:\>avrdude -P COM3 -b 19200 -c avrisp -p m328p -n -F

in final trebuie sa-l stergi pe "-n" si sa adaugi directivele de programare in comanda avrdude.

• 3 weeks later...

A.. multumesc pentru idee , nu pot fi atent sa incerc solutia asta acum , dar am gasit o alta mai "nastrujnica" ... m-am dus in fisierul ini si l-am editat , in sensul ca am pus ID-ul asta 1E 95 14 in loc de cat are un ATMEGA328 simplu 1E 95 0F.. nu a mai zis nimic , cu toate ca merg din windows 8 destul de convenabil cu AVRSTUDIO si khazama . As avea alta intrebare , cum setezi in assembler sa vada quartzul la 8 MHz sa zicem ? Multumesc si scuze de offtopic dar sunt la capitolul blink a led in assembler.. :)