Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inchidere centrala ford transit


criss

Recommended Posts

Buna ziua,As dori sa inlocuiesc alarma pe un ford transit generatia a 6 (2000...2006) dar nu stiu ce polaritate are comanda pt inchiderea centrala. Momentan am montat pe ea o alarma eaglemaster CL1300 dar din pacate nu am schema la ea si nu stiu conexiunile. Vreau sa fac comanda la o alarma si pt asta doresc sa stiu polaritatea comenzii inchiderii.Multumesc

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

salut, nu prea inteleg ce intrebi. inchiderea centralizata este a masinii sau montata after market? daca este a masinii foloseste comenzi de minus "-" daca este originala si nu folosesti o interfata trebuie sa configurezi alarma sa iti dea forta pe actuatoare( nu cunosc alarma si nu stiu daca poate, daca nu folosesti o interfata sau 2 relee).

Link to comment
Share on other sites

Multumesc frumos!

Poate fi cu minus, poate fi si cu plus (la modelele mai vechi)Daca e vorba de un madel mai nou ai trei fire.Un fir negru cu portocaliu de inchis (comanda de minus)Un fir negru cu verde care deschide usile fata (comanda de minus)Un fir negru cu alb pentru spate la al doilea impuls de va deschide si ele.Firele de la masina de deschis (negru/verde - negru/alb) se leaga cu doua diode inpreuna la firul de descuiat al alarmei.Daca ai nelamuriri intreaba si sunt aici.
Link to comment
Share on other sites

Mersi frumos.Deci am firele urmatoare: Negru/PortocaliuNegru/AlbNegru/VerdeUltimele doua sunt legate in paralel prin diode.Inca nu am masurat polaritatea, dar cred ca este minus.Usa din spate vreau sa-l leg pe optiunea de deschidere portbagaj. Din cate am observat semnalizatorul este clasic, partea de putere trece prin maneta de semnalizare(alb respectiv portocalui), mai ramane de gasit firul ce duce la intrerupator usa, din pacate intrerupatorul este nituit :( si nu vreau sa-l dau jos.

Link to comment
Share on other sites

Nu reusesc sa conectez alarma la intrerupatoarele usilor. Cel de la sofer l-am gasit(negru/rosu) dar nu are conexiune cu celelalte usi, ea fiind prin temporizare. iar intrerupatoarele celorlalte usi lipsesc, folosesc in schimb intrerupatorul integrat in actuatorul usilor.daca conectez la becul de la plafoniera(cum era alarma veche) atunci imi suna alarma, deoarece la 3s de la armare se activeaza monitorizarea usilor si becul de la plafoniera are o temporizare de peste 10s. releul este situat in partea pasagerului dar nu stiu care este, ca sa ajung la cablaje trebuie sa dau jos tot bordul :( adica partea inferioara.Puteti sa-mi spuneti unde gasesc cablajul releului?

Link to comment
Share on other sites

Salut.Ai un fir care iese din usa in cablajul unde ai gasit inchiderea centralizate (e pe minus) acolo ai toate usile pe un singur fir.Cred ca e acelasi care deschide usile dubei (negru/alb) dar nu mai tin minte bine.Masoara cu un aparat de masura sau o lampa de control cu bec, pui un fir de la lampa la plus. iar cu celalant fir cu ajutorul unei lame de cuter cauti firul.Iese sigur din usa si e traseu comun cu toti contactii masini.

Link to comment
Share on other sites

mersi am sa-l caut. acuma am probleme cu inchiderea, nu vrea sa deschida usa din spate.Am pus 2 diode pt firele: Negru/Alb si negru/Verde care le-am conectat pe deschiderea. Iar Negru/Alb pe deschidere portbagaj, dar din pacate nu-mi functioneaza :( nu deschide usa din spate. Alarma este un Maat 675.

Link to comment
Share on other sites

Usile din spate se desc la al doilea impuls. Adica apesi pe deschis si imediat dai comanda de deschidere de porbagaji (normal se da impuls dupe impuls la 1-2 secunde)Primul impuls se da obligatoriu pe ambele fire al doilea pe lirul negru/alb.

Link to comment
Share on other sites

eu nu asa am procedat, ci prima data l-am deschis(ambele fire) si dupa cateva secunde (3...5) am incercat sa deschid spatele, impuls dat, dar nu mi-a mers. daca 'manual' dau 2 impulsuri pe negru/alb se deschide.ps. am incercat sa identific intrerupatorul din balamaua usi dar nu am reusit, pe toate imi indica masa, cu aparatul de masura l-am masurat (vreo 6fire parca: Alb/negru, Galben/Negru(sunt doua), Galben, negru(gros), alb, grii), nu imi mai aduc aminte, dar cred ca atatea au fost + cele 3 (negru/portocaliu,negru/alb,negru/verde).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines