yo9hnf Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 In urma unei mici inundatii boxele mele GRUNDIG BOX 8000 (made in West Germany) s-au dus de rapa. In concluzie a venit timpul intineririi "parcului" audio. Pe mine ma intereseaza o pereche de boxe pe care sa le folosesc atat pe amplificatoare pe tranzistori, cat si pe lampi (sensibilitate mare). Prin iarna am fost la fcon si am fost placut surprins de sunetul dat de panourile acustice ale dansului. Ce-mi recomandati ? Sa caut o pereche de boxe second hand cu sensibilitate de peste 85-90dB ? Sa fac doua panouri acustice (nu prea-mi permite garsoniera) ? Sa fac doua boxe de la zero ? Boxele pe care le-am avut (si pe care inca le mai folosesc...de abia-de abia) aveau urmatoarele caracteristici : -sensibilitate : 87 dB (1W/1m) -ecart frecventa : 40 - 25.000 Hz -crossover : 1.000 / 4.000 Hz PS : ce inseamna mai axact "impedanta 4-8 ohmi" ? Ori e 4 ori e 8 ? Link to comment
EDDIY Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 unele incinte permit modificarea impedantei,in functie de caracteristicile amplificatorului,se poate 'selecta' impedanta dintr-un switch/buton aflat pe incinta,altele au conectori separati,fie pt 4ohmi,fie pt 8ohmi,cred ca la asta te referi..parerea mea este ca mai bine te orientezi asupra unor incinte s-h daca ai posibilitatea sa le vezi/asculti inainte..constructia de la 0 cu siguranta te-ar ajunge mult mai mult,+ bataia de cap.. Link to comment
Dr.L Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 De fapt sunt niste incinte banale,fara comutatoare sau mai stiu eu ce borne,al caror producator nu se sinchiseste sa faca 2 etichete pt variantele de 4 si 8 ohmi (sau poate nici macar nu e cazul,producand incinte ce au doar o singura impedanta). Link to comment
EDDIY Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 in unele cazuri da, dar exista si incinte la care specificatia "4-8 ohmi" se refera la selectarea impedantei prin metodelele specificate mai sus,nu-mi vine acum in minte un exemplu de astfel de incinte cu comutator,un exemplu de incinte insa cu 'cine stie ce borne', QUADRAL KX-95,si mai sunt destule,le-am dat pe acestea deoarece le-am detinut eu..P.S. :eu nu m-am referit la incintele userului care a deschis topicul,ci la ce insemna sau ar trebui sa insemne in realitate acea inscriptie,ca pe unele scrie 'la misto' treaba asta,e partea a doua.. Link to comment
zal Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 De exemplu, Heco are mai multe modele de boxe cu 3 borne, ptr 4 Ohmi (direct) şi 8 Ohmi (un simplu bec înseriat). Eu am preferat să schimb becul cu rez zdravene, sacrificînd ceva putere în varianta folosirii pe 8 Ohmi. Link to comment
hpavictor Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 In urma unei mici inundatii boxele mele GRUNDIG BOX 8000 (made in West Germany) s-au dus de rapa. In concluzie a venit timpul intineririi "parcului" audio. Pe mine ma intereseaza o pereche de boxe pe care sa le folosesc atat pe amplificatoare pe tranzistori, cat si pe lampi (sensibilitate mare). Prin iarna am fost la fcon si am fost placut surprins de sunetul dat de panourile acustice ale dansului. Ce-mi recomandati ? Sa caut o pereche de boxe second hand cu sensibilitate de peste 85-90dB ? Sa fac doua panouri acustice (nu prea-mi permite garsoniera) ? Sa fac doua boxe de la zero ? Propun constructia unor incinte tip VTP . Sunt foarte simplu de construit si relativ tolerante fata de parametrii difuzoarelor sau caracteristicii acustice ale camerei unde se face auditia , pe langa randamentul foarte bun la frecvente joase ( punctul forte al acestor incinte fiind naturaletea sunetului indeosebi in spectrul joaselor ) nefiind necesara suplimentarea cu un subwoofer pentru o auditie " realista " ca la alte tipuri de incinte ( BR spre exemplu ) . Pentru detalii vedeti ca exista o sectiune " lipicioasa " dedicata constructiilor VTP . Link to comment
yo9hnf Posted October 31, 2012 Author Share Posted October 31, 2012 Bun ! Va multumesc tuturor! O sa ramand la VTP cu proiectul lui sandugeorge316 cu HW204(Ciare)+DT300(Monacor). Problema e ca nu detin sculele necesare debitarii materialului. Achizitia sculelor ar fi o investitie buna, dar garsoniera in care stau nu-mi permite sa fac astfel de lucrari. O sa incerc sa dau spre debitare (fara finisarea finala) materialul cuiva care a mai facut incinte si are spatiul necesar. Daca imi puteti recomanda pe cineva (preferabil din Bucuresti) ar fi exceptional. Link to comment
cristi289 Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Daca imi puteti recomanda pe cineva (preferabil din Bucuresti) ar fi exceptional.Da, iti recomand sa mergi la OBI cu dimensiunile pe hartie si iti taie ei blaturile la dimensiunile dorite si colac peste pupaza nici nu te costa (este inclus in pretul MDF-ului si debitatul).Succes! Link to comment
bobinatorul Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 serviciu debitare gasesti si la hornbach si baumax Link to comment
Recommended Posts