Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare leduri


criss

Recommended Posts

Buna ziua,Va rog frumos sa-mi spuneti ce tipuri de leduri sunt acestea.Am facut cateva poze cu telefonul, din pacate calitatea lor lasa de dorit dar sper ca cineva sa ma poata indruma in legatura cu tipul lor.Multumesc anticipatpost-8589-139829513026_thumb.jpgpost-8589-13982951303_thumb.jpgpost-8589-139829513033_thumb.jpgpost-8589-139829513035_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Du-te la un depanator de telefoane mobile si cere cateva display-uri color sparte sau defecte.Vei gasi demontandu-le o gramada de led-uri smd net superioare ca luminozitate celor pe care ni le-ai aratat in poza. Nu mai spun ca te vor costa doar o bere rece. Atentie la dezlipirea lor, sunt foarte fragile.

Link to comment
Share on other sites

La cat dai pe curier sa le aduca, nu stiu daca merita. Ai dreptate, nu sunt asa de mari in displayurile de telefoane dar sunt foarte luminoase.Eu am folosit in multe ocazii ledurile recuperate mai ales ca sunt gratis.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

exista posibilitatea ca aceste leduri sa fie de 12V. m-am uitat prin descrierile ledurilor dar nu am gasit nimic ce trece de 3.3VAm desfacut bordul sa inlocuiesc ledurile si spre stupoare am constatat ca ledurile nu sunt de 3..V ci mai mari. Am alimentat un led de 3.2V(lumina ok) si ledurile extrase din bord (luminau foarte slab)pt test le-am inseriat cu o rezistenta de 10k.

Link to comment
Share on other sites

Rezistenta inseriata cu ledul limiteaza curentul . Ledurile nu functioneaza la volti (ca nu-s becuri) ci in curent .10k e mult ,limiteaza curentul la 0,85mA(la 12V , aceasta tensiune e una arbitrara ) ...pune una de 560R pt tensiunea de alimentare de 12V .

Link to comment
Share on other sites

cel de 10k l-am pus pt test sa compar intensitatea. intradevar ledurile sunt la tensiuni mai mari de 3V si pt cele albe am inseriat o rezistenta de 1K, cam scoate o intensitatea asemanatoare ca cele originale albastre. acuma sa vad cum le prind si dimmingul original cum va functiona(vor fi mai puternice sau mai slabe). asa ochiometric eu zic ca intensitatea este ok.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines