Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

technics SA-AX530

Recommended Posts

Am primit acest amp la reparat in stare de functionare mergand numai iesirea CENTER ,iar FRONT nu fuctiona niki LEFT niki RIGHT +iesirea SURROUND( L+R) Imi tot declansa un releu la cateva intervale de timp ,am gasit un pin dezlipit de la CI(RSN35H1) din partea stanga ,am refacut lipitura acum imi functioneaza toate iesire.Problema este ca la un volum intre sfert si jumate imi intra in protectie cu si fara boxe tot amplificatorul.mentionez ca nu detin boxele lui originale.Oare asta sa fie motivul???

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Pune boxe de 8 Ohmi şi nu mai lucrează protecţia, partea de supracurent (asta dacă ai verificat cu atenţie şi nu mai ai alte lipituri reci pe plăci). Mai verifică şi nivelul semnalului, poate e supramodulat şi ampliful depăşeşte repede punctul în care lucrează protecţia, partea de tensiune alternativă mare la ieşire.

nu,cu siguranta nu asta e motivul..('cu sau FARA boxe')..'cu' boze atasate va intra in protectie in caz ca impedanta acestora este mai MICA decat cea suportata de amplificator (cel mai probabil 6 ohm),ar trebui sa scrie undeva langa iesiri treaba asta..verifica intreg cablajul de lipituri alte 'lipituri reci' si revino cu detalii.. ..later edit.. scuze d-lui Zal,nu am vazut ca postase si d-lui inaintea mea un raspuns asemanator :jytuiyu

Am rezolvat problema 1 era acel pin dezlipit de la un CI care nu imi functionau toate iesire ,iar problema 2 era atuncti cand am demontat capacul spate cu tot cu cooler sa pot umbla in ea eu nu mufam cooleru asta era motivul de imi intra in protectie pt ca nu il detecta pe cooler .Nu era problema boxeler sau de ohm ,akum statie merge la blana cu si fara boxe.Va multumesk all pt toate sfaturile bine venite.