wiley_boss88 Posted October 28, 2012 Share Posted October 28, 2012 Am primit acest amp la reparat in stare de functionare mergand numai iesirea CENTER ,iar FRONT nu fuctiona niki LEFT niki RIGHT +iesirea SURROUND( L+R) Imi tot declansa un releu la cateva intervale de timp ,am gasit un pin dezlipit de la CI(RSN35H1) din partea stanga ,am refacut lipitura acum imi functioneaza toate iesire.Problema este ca la un volum intre sfert si jumate imi intra in protectie cu si fara boxe tot amplificatorul.mentionez ca nu detin boxele lui originale.Oare asta sa fie motivul??? Link to comment
zal Posted October 28, 2012 Share Posted October 28, 2012 Pune boxe de 8 Ohmi şi nu mai lucrează protecţia, partea de supracurent (asta dacă ai verificat cu atenţie şi nu mai ai alte lipituri reci pe plăci). Mai verifică şi nivelul semnalului, poate e supramodulat şi ampliful depăşeşte repede punctul în care lucrează protecţia, partea de tensiune alternativă mare la ieşire. Link to comment
EDDIY Posted October 28, 2012 Share Posted October 28, 2012 nu,cu siguranta nu asta e motivul..('cu sau FARA boxe')..'cu' boze atasate va intra in protectie in caz ca impedanta acestora este mai MICA decat cea suportata de amplificator (cel mai probabil 6 ohm),ar trebui sa scrie undeva langa iesiri treaba asta..verifica intreg cablajul de lipituri alte 'lipituri reci' si revino cu detalii.. ..later edit.. scuze d-lui Zal,nu am vazut ca postase si d-lui inaintea mea un raspuns asemanator Link to comment
zal Posted October 28, 2012 Share Posted October 28, 2012 Nu mai caut acum schema, dar dacă protecţia nu e inclusă în vre-un RSNxxxx, sau SVIxxxx, verifică cond din protecţie responsabil cu detecţia tensiunii la ieşirea amplifului. Link to comment
wiley_boss88 Posted October 28, 2012 Author Share Posted October 28, 2012 Va multumesc pt raspunsuri,am refacut lipiturile la toti pini la ambi finali, chiar si pe unde pareau lipituri reci pare totul ok .La surround scrie 6-16ohm ,la center 6-16ohm,iar la front 4-16ohmmentionez ce eu detin 3 boxe pe 4ohm. Link to comment
wiley_boss88 Posted October 28, 2012 Author Share Posted October 28, 2012 Am adaugat si un video cu ea ca idee: Link to comment
EDDIY Posted October 28, 2012 Share Posted October 28, 2012 incearca sa nu le mai folosesti pe cele care le ai,la un moment-dat o sa cedeze etajul final,cauta boxe cu impedanta minima de 6 ohmi,daca se poate chiar pe 8ohmi,care desi se vor auzi ceva mai incet,nu vor pune in pericol amplificatorul.. Link to comment
wiley_boss88 Posted October 29, 2012 Author Share Posted October 29, 2012 Am rezolvat problema 1 era acel pin dezlipit de la un CI care nu imi functionau toate iesire ,iar problema 2 era atuncti cand am demontat capacul spate cu tot cu cooler sa pot umbla in ea eu nu mufam cooleru asta era motivul de imi intra in protectie pt ca nu il detecta pe cooler .Nu era problema boxeler sau de ohm ,akum statie merge la blana cu si fara boxe.Va multumesk all pt toate sfaturile bine venite. Link to comment
Recommended Posts