Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv orion P2850ST


codrut

Recommended Posts

  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

pe ecranul televizorului imi apare cursa inversa pe fond verde.am crezut ca este finalul video ars si nu am facut verificari mai departe deoarece nu aveam integratul la mine.pe placa tk am gasit rv87 carbonizat si am crezut ca prin ea se alimenteaza finalul video.acum cand m-am uitat pe schema am observat ca rv87 este pe tunul de verde.intrebarea mea este,se poate sa fie tubul defect sau doar integratul?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

da,cu filamentul izolat am cursa inversa pe fond verde.cand am izolat filamentul am dat 3 spire pe traf si l-am alimentat si defectul a ramas,apoi am lasat 2 spire si a functionat.tensiunea nu am masurato.

Link to comment
Share on other sites

O "bataita" usoara cu manerul unei surubelnite in "gatul" tubului cinescop(cu televizorul pornit)...in ideea de a eliminia scurturile aparute intre catod si filament....de obicei rezolva problema(batai scurte si cu grija pt a nu fisura tubul)Mai exista si varianta "regenerator electronic" cu citire de emisie pe fiecare catod..daca aveti acces la acest aparat.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines