Andreib18 Posted October 26, 2012 Share Posted October 26, 2012 Buna seara!In primul rand vreau sa spun ca nu mai sunt multumit de calitatea conexiuni wireless si vreau sa trec la cablu insa nu sunt un expert in retelistica.eu la intrarea in apartament am pe cablul utp o priza (data link 5e)cu 2 mufe ,una rj45 si una de modem(nustiu cum se numeste) dupa care cablul pleaca intr-un router trendnet tew452 brp din care transmite wirless la 10 m si o alta iesire utp care intra in pc-ul acela.Conteaza calitatea cablului ? (imi trebuie cam 15m)daca cablul este 5e este de ajuns?de unde trebuie sau ar fi recomandat sa ma conectez ? de la priza sau de la router?Va multumesc anticipat!LE:Imi cer scuze .din graba am postat in aria gresita. Link to comment
adicontakt Posted October 26, 2012 Share Posted October 26, 2012 de curiozitate ai vazut retele de internet cu ce cablu sunt facute? la mine in oras sunt cu cablu utb ordinar care nu are nimic special si netul merge destul de binedaca nu mai ai alte calculatoare e de preferat sa elemini routerul Link to comment
Andreib18 Posted October 26, 2012 Author Share Posted October 26, 2012 Eu locuiesc in Constanta iar provider-ul este rds,in total sunt 2 pc=uri care folosesc internet. Link to comment
volhov Posted October 27, 2012 Share Posted October 27, 2012 Puteti folosi orice tip de cablu CAT5 pana la 100m . Daca folositi doua PC-uri in casa, atunci neaparat trebuie sa folositi un routerul, insa dacanu doriti sa mai folositi WiFi, conectati cele doua calculatoare in doua din cele 4 mufeLAN (marcate cu galben) aflate in spatele routerului si dezactivati functia WiFi a acestuia.Daca nici asa nu e ok va trebui sa verificati daca problema este routerul sau poate chiarserviciul oferit de RDS.Succes! Link to comment
Andreib18 Posted October 28, 2012 Author Share Posted October 28, 2012 Problema este ca nu ajung cu cablul pana la router,treaba sta cam asa: cablul utp intra in apartament ,pe el se afla priza, dupa care el pleaca in router,din router este alimentat cu pc,iar eu vreau sa ma conectez la priza insa priza este defecta,adica nu functioneaza conectarea rj45 ,cum pot lega firele acolo? unde pot gasi o schema ceva?priza este data link si are utp si modem iar in interior are un mic pcb. Link to comment
Andreib18 Posted October 28, 2012 Author Share Posted October 28, 2012 Am desfacut priza si am incercat sa conectez cabluriile,singurele cabluri care erau conectate in priza era alb si albastru pe mufa de modem,am inceput am presat cabluriile in felul urmator : 1-alb portocaliu 2-portocaliu,3-alb verde,4-verde, dupa care am conectat cablul de la pc-ul meu in priza,surpriza a recunoscut cablul,am facut conexiunea insa imi spunea ca username si parola sunt incorecte(desi am repetat de 10 ori) ,am taiat cablul utp si am facut conexiunea in priza doar cu cablul care vinde de afara si tot lafel,am facut iar conexiunea la priza si este o problema,daca nu e nimic bagat in priza ... router-ul prinde semnal,adica wan clipeste insa daca bag celalalt cablu(de la pc-ul meu) in priza wan-ul dispare si cred ca se face un scurt pe cablu,cablul de la pc-ul meu catre priza este bun deoarece l-am conectat in router si totul este ok.La ce ma gandesc acum este ca conexiunea din priza utp nu este corect facuta. Link to comment
volhov Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 Cred ca ar fi mai simplu sa rugati un prieten care se pricepe sa va ajute.Routerul are rolul lui acolo. In afara faptului ca va permite sa partajati conexiunea pt. mai multecalculatoare, (daca sunteti abonat RDS) asigura si functia de client PPOE. Daca in momentul in care conectati cablul din priza instalata de provide, in portul de WAN al routerului , ledul corespunzator se aprinde si clipeste, inseamna ca acesta e ok.Mai departe ... ar fi suficient un cablu pe care sa-l conectati intr-un port LAN si respectiv la PC.In rest nu ar trebui sa faceti nici o modificare, sau poate doar dezactivarea interfetelor WiFi al PC-urilor.Succes! Am desfacut priza si am incercat sa conectez cabluriile,singurele cabluri care erau conectate in priza era alb si albastru pe mufa de modem,am inceput am presat cabluriile in felul urmator : 1-alb portocaliu 2-portocaliu,3-alb verde,4-verde, dupa care am conectat cablul de la pc-ul meu in priza,surpriza a recunoscut cablul,am facut conexiunea insa imi spunea ca username si parola sunt incorecte(desi am repetat de 10 ori) ,am taiat cablul utp si am facut conexiunea in priza doar cu cablul care vinde de afara si tot lafel,am facut iar conexiunea la priza si este o problema,daca nu e nimic bagat in priza ... router-ul prinde semnal,adica wan clipeste insa daca bag celalalt cablu(de la pc-ul meu) in priza wan-ul dispare si cred ca se face un scurt pe cablu,cablul de la pc-ul meu catre priza este bun deoarece l-am conectat in router si totul este ok.La ce ma gandesc acum este ca conexiunea din priza utp nu este corect facuta. Link to comment
Andreib18 Posted October 29, 2012 Author Share Posted October 29, 2012 Am chemat astazi un baiat de la rds,iar problema era ca nu se pot conecta 2 cabluri simultan(in priza si la celalalt capat)deoarece sunt in scurt,iar cum cablul de la pc-ul meu nu ajungea la router baiatul a legat cablurile de la telefon(modem) in priza utp iar din capatul cablului(wan-ul) a scos cablurile de modem si a facut o mufa care a conectat-o in router ca si lan 2 si asa cablul utp se duce in router si se intoarce si in priza.Ca si viteza pot spune ca sunt deplin multumit ,inainte pe wireless cu semnal maxim aveam 1.7mb/s iar acum cu ppoe am 6.7 mb/s Link to comment
Recommended Posts