Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Valori S-metru


Recommended Posts

  • Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Multumesc, tinand cont ca este semnal RF de la borna de antena trebuie sa tin cont cum ii "utilizez"?La asta va referiti? Pentru a-mi fi utila aceasta valoare, eu trebuie sa bag semnalul printr-o serie de AO.Astept sugestii,Va multumesc.

Pai cum s-a spus mai sus,folosesti semnalul AGC-RAA,nu cuplezi S-metrul direct la borna antenei...HI.Dar pentru echivalenta a 50microvolti/50 Ohm la borna de antena S-metrul trebuie sa arate S9.
Link to comment

La mufa auxiliara de care zici vei gasi probabil un semnal de DC proportional cu AGC.Cuplezi S-metrul la mufa, aplici la intrarea receptorului un semnal de RF cu valoarea de 50 microvolti, dintr-un generator etalonat, si calibrezi S-metrul sa arate S9.Cam atat.

Link to comment

Revin cu o alta intrebare.Am simulatin in EWB montajul din fisa atasata. Cu un semnal DC de 50uV la intrare, la iesire am avut un semnal de 201 mV. Este o valoare relativ Ok, as putea sa o citesc cu uC dar am impresia ca jucarioara ar fi trebuit sa fie capabila de un gain total mai mare, gresesc?Pe osciloscop fiecare culoare indica tensiunea de iesire din fiecare grup de AO.====EDIT=====Eu am utilizat TL082, astea le am in casa, pe astea le-am simulat.

Advancer Technologies Muscle Sensor v2 Manual.pdf

post-15764-13982951826_thumb.jpg

Link to comment

Ar fi bine sa pui si schema simulata.Amplificarea primului grup e 100. 50uV ->5mV e corectAmplificarea celui de-al doilea grup e 15. 5mV -> 14mV e incorect Trebuia sa obtii 75mVAmplificarea celui de-al treilea grup e intre 0 si 20, in fct de pozitia potului.Daca totul e la maxim, din 50uV ar trebui sa obtii cam 1.5V.

Link to comment

In principiu pare ok. In imaginile atasate, cateva valori ale rezistentelor in grupul 3 au fost modificate in incercarea obtinerii unui castig mai mare(S-a obtinut 527 mV). Dupa cum ai spus si tu, ciudatenia apare la grupul 2.Eu am reverificat dar...poate totusi mi-a scapat ceva :nas: .Multumesc,O zi buna tuturor.

post-15764-139829518557_thumb.jpg

post-15764-139829518574_thumb.jpg

Link to comment

Intr-adevar, alimentarea din poze este incorecta, dar daca nu pui noua versiune, nu am cum sa imi dau seama. Ar fi util si daca ai putea face sa afiseze punctele statice ale tuturor nodurilor. Si mai e ceva Vcc aia de 50uV e dubioasa. Ar trebui sa ai o sursa de tensiune separata, nu Vcc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines