Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cineva detine controlul asupra calculatorului meu!


mircea2

Recommended Posts

Mi se misca pagina din browser google chrome sus-jos in mod insistent, am patit de vreo 3 ori asta.Am win xp licentiat, antivirus bitdefender total security 2012.Nu stiu daca am dreptul de administrator asupra computerului.La Users i-mi apare-Administrator-Built-in account for administering the computer/domain-Guest-Built-in account for guest access to the computer/domain-eu-fara specificatiiDeasemenea conexiunea la net e uneori intrerupta.Ce trebuie sa modific, aveti idee?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply
Guest andreimihai3

Renunta la PC/laptop si ai scapat de orice problema: antivirusi, browsere, upgrade-uri, solutii de curatat, retelistica si cabluri, abonament net, UPS-uri, imprimante, si lista poate continua mult :d

Link to comment
Share on other sites

Guest andreimihai3

Ar fi cateva solutii dupa reinstalarea windowsului:-back-up registry: Start-Run-Regedit, apoi File-Export. Dupa ce apar erori se da Import de la fisierul .reg. Poti salva setarile unei entry (Internet Explorer) dar e mai complicat.-back-up O.S. cu Acronis Disk Director Suite (suport sata2) sau Norton Ghost, si restore, dar sa nu devina un sport zilnic. Acronis iti face si un boot menu cu F11 si poti da restore fara stick sau dvd.-Windows XP Manager-curatare registri, optimizare samd, care permite si un back-up registri si restore.

Link to comment
Share on other sites

Un linux live ar lămuri elegant şi fără echivoc natura problemeidescrise (hardware sau software).Un asemenea CD nu ar trebui să lipsească din "dotarea" nici chiarşi a împătimiţilor de "Windoz", dovedindu-se nu numai extrem de util,dar şi salvator (inclusiv al datelor importante de pe HDD !) în multe situaţii.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest tehnostore

Actualizeaza antivirusul si fa o scanare completa. Un RAT (remote admin tool) sau un keylogger nu pot ramane FUD pe timp nelimitat. Oricum, sunt doua unelte ce pot fi folosite cu succes pentru "deparazitare":1. Descarci HijackThis si scanezi registrii. De acolo poti elimina toate programele ce incearca sa realizeze o conexiune cu "exteriorul".2. Descarci Malwarebytes Anti-Malware si faci o scanare completa. Daca sunt "viermi" programul ii va gasi si elimina.Ambele aplicatii sunt free to use.Multa bafta!

Link to comment
Share on other sites

Prea multi de daca. Plus ca daca instaleaza un ubuntu (sau derivate) nu are treaba cu userul root. La fel si ssh-ul poate fi blocat foarte simplu.Daca vrei sa testezi iti dau ip-ul si parola de root al unui comp de-al meu (cu ssh deschis), daca reusesti (ceea ce sunt convins ca nu se poate - toate compurile mele sunt "ascunse" dupa un router) sa-mi dai un semn....

Link to comment
Share on other sites

Nu ma intereseaza astfel de teste.Cum e daca utilizatorul chiar a avut ceva pe acolo.Cine a facut asta deja poate stie parolele folosite cel mai des,a mai activat si managementul pe router daca e, din exterior,mai departe se descurca.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines