Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

stroboscop cu leduri PROBLEMA


Guest balanandrei10

Recommended Posts

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Poti sa pui acolo oricare dintre acestiaIRFZ44, IRFZ42, IRFR024N, CEM9926, FDN5630, IRLL014N, 06N03LA, MTB1306, 2SK3296Dar eu iti recomand IRFZ48N sau IRF1010E pana la urma poti sa pui orice moss fet care are minim 20A..Din seria IRF..xxxuite aici ce iti trebuie scuze dar nu vreau sa se creada ca e reclama irfz44nspbf il gasesti la AD*LAID* cu 4.8 lei

Link to comment
Guest andreimihai3

Modifici R3, 56R-ul si pui un tranzistor cu un mic radiator, caderea de tensiune pe el fiind mai mare decat la mosfet. Un BD441, 442 ar trebui sa se gaseasca. http://www.eleccircuit.com/efficient-fl ... 55-irf510/ samd. Cauta flyback driver circuit, in google imagini si gasesti o gramada de variante cu atac pe T, chiar si cu 2N3055 (cele mai ineficiente pt highvoltage, n-au nici dioda de protectie, dar la led ar merge).

Link to comment

salutare .... as vrea sa fac un stroboscop cu leduri.... o schema foarte simpla am gasit-o aici http://danyk.wz.cz/ledstr_en.html .... PROBLEMA este ca nu stiu de unde sa fac rost de acel MOSFET nenorocit am cautat si la un magazin online si la adelaida si nimic .... :bataie Please helpp :jytuiyu

Aproape oricare mos de pe o placa de baza PC , din 3 incercari nimeresti aproape sigur de 3 ori , mumai sa fie MOS cea ce pui, sa nu fie dioda .
Link to comment

Modifici R3, 56R-ul si pui un tranzistor cu un mic radiator, caderea de tensiune pe el fiind mai mare decat la mosfet. Un BD441, 442 ar trebui sa se gaseasca.

Ori un :freaza: BC107 ca na tot tranzistor este...nu merge cu BD,nu are curent suficent sa tina ledurile acelea in scurt timp o sa faca :smt103: pe radiatorul lui...tot moss fet trebuie!!!
Link to comment
Guest andreimihai3

De ce sa nu mearga? 36led-uri (12grupuri paralel a cate 3 serie) inseamna un max.240mA la 20mA prin led, ori aici sunt pulsuri de milisecunde. Ce-ar busi un T sunt nu led-urile ci factorul de umplere, adica o tensiune continua de 1/3Ua modulata in pulsuri care ajung la 2/3Ua (in varianta astabil). Ideal e o schema in care T sa primeasca pulsuri prin C, adica doar alternativ.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines