Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips


Guest andipanda

Recommended Posts

Guest andipanda

Buna seara. Ma scuza-ti pentru intrebarea care urmeaza s-o postez pentru ca sunt foarte neexperimentat, intrebarea: Deoarece sunt fan B&O si Philips as vrea sa stiu daca philips se mai afla pe piata televizoarelor pentru ca am gasit pe net ceva de genul ca philips se retrage de pe piata televizoarelor pentru ca nu mai este rentabil pentru ei, as vrea sa stiu daca este o greseala ceea ce am gasit despre philips ca s-ar retrage de pepiata televizoarelor si vreau sa stiu daca s-au aflat intotdeauna pe piata televizoarelor si daca se mai si afla si acum pe piata televizoarelor.

Linkurile urmatoare:

http://www.incont.ro/it-c/philips-renun ... zoare.html

http://www.incont.ro/it-c/philips-renun ... zoare.html

Si mai am o intrebare: ce inseamna led la televizoare si care este diferenta dintre lcd simplu si led;

si sunt led superioare lcd-ului simplu?

Multumesc pentru raspuns.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Din punct de vedere al consumului da,cat despre fiabilitate eu am alta parere.Tot ce e nou este mai prost facut.Am avut LED cu display defect dupa 3 luni de functionare normala( si astea- nu sunt exceptii).Si un tub CRT rusesc sau lituanian tinea muuuuult mai muuuuuuuuuult.

Link to comment

LG Philips(un joint venture intre Lucky Chemicals, Goldstar Electronics si Philips)este cel mai mare producator de paneluri LCD de pe glob. Impreuna au investit cca. 1 miliard dolari SUA in tehnologia LCD, pe care o impun cu titlu exclusiv si obligatoriu pe piata monitoarelor/televizoarelor pana la data de 1 iunie 2013. Dupa aceea, Hitachi/LGPhilips/Chungwa/Eizo/NEC pierd acest drept de preemtiune tehnologica, iar pe piata posibil vor intra puternic panelurile OLED.

Firma Philips din Olanda, intemeiata de varul lui Edison (Gerard Philips) mai exista in Eindhoven doar cu birouri+muzeu, productia e realizata de cei 120.000 de angajati in principal in China.

De renuntat la productia de TV-uri nu se pune problema, oricum la ora actuala in epoca full HD orice TV e un monitor normal ca definitie+un tuner intern sau extern, dealtfel si tunerul fiind tot digital. Philips renunta doar la brand in sine, nu-si mai pune numele pe carcasa aparatelor si nu se mai ocupa de comercializarea lor, dar paneluri de monitoare vor produce multi ani de acum inainte, fie tot cu tehnologia LCD+ backlight LED, fie cel mai probabil direct OLED.

Din punct de vedere al consumului da,cat despre fiabilitate eu am alta parere.Tot ce e nou este mai prost facut.Am avut LED cu display defect dupa 3 luni de functionare normala( si astea- nu sunt exceptii).Si un tub CRT rusesc sau lituanian tinea muuuuult mai muuuuuuuuuult.

 

Haida-de! pai ce vina are backlightul LED ca s-a defectat controllerul LVDS sau panglica?!

Cat despre "ce-i nou e mai prost" e complet fals, in domeniul asta nu-i loc de nostalgii, din contra, tot ce-i mai nou e net superior calitativ, si la un pret mult mai mic decat tehnologia anterioara.

Nu cred absolut deloc ca un panel spalacit din 1999 e mai bun cu ceva decat unul din 2005 sau unul din 2012! Din contra, am vazut paneluri de top la vremea lor, S-IPS sau PVA/MVA, "bătute măr" de un...TN nou-nout(!). Si nu ma refer nicidecum la timpul de raspuns, ci la calitatea imaginii in sine-mai putin unghiul de vizualizare, insa.:nebunrau:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines