Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Watson FA 5431 TS


dan68

Recommended Posts

Salut, poate ma puteti ajuta si pe mine la un tv watson, model FA 5431 TS, sasiu 11AK 30, am tot rasfoit prin postari dar nu am gasit nici un defect de tipul celui de fata si anume: dupa pornirea tv-ului,functioneaza fbine cca 5-8 minute, tensiuni normale peste tot, dupa care nu mai primeste nici o comanda (nici din telecomanda, nici din tastatura frontala) si trece singur in st-by. Ce am mai observat ca in intervalul de functionare normala ( cele 5 min.) in momentul schimbarii programelor sau intrarilor in meniul de programare afisajele apar dupa 2-3 min de functionare, desincronizate sau rupte pe margini( in timp ce imaginea tv-ului pe programul receptionat este normala). Pe masura trecerii intervalului de functionare afisajele apar din ce in ce mai rupte (desincronizate) incat nu se mai intelege nimic. De mentionat ca STV-ul (2248 C ) se cam incalzeste in acest interval de functionare normala. Procesorul este ST92195C3B1/OBF, sursa este cu 44608 P40. Nu stiu ce ar putea avea, sa fie oare defect stv-ul si daca da , as putea sa il inlocuiesc cu un STV2248H ? Va multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Am mentionat ca toate tensiunile sunt bune, respectiv si cele de 4,9 si 7.8 volti. Deci pana cand Tv-ul trece singur in st-by imaginea programelor receptionate este clara, numai afisajele apar desincronizate(in urma folosirii telecomenzii sau a tastaturii frontale). Dupa 7-8 minute de functionare, inainte sa treaca in st-by, nu mai raspunde la nici o comanda nici din telecomanda, nici din tastatura frontala. Dupa trecerea in st-by am incercat sa-l repornesc, se inverzeste led-ul iar imaginea apare mai tarziu decat normal, dupa care trece iarasi, singur in st-by. Va multumesc pentru ajutor.

Link to comment
Share on other sites

Va multumesc foarte mult pentru indicatii. Am rezolvat problema. Astazi cand am vrut sa pornesc din nou tv-ul pentru verificari am observat ca nu mai vrea sa plece din st-by, nici din telecomanda nici din tastatura. Asa ca am trecut din nou la verificari si am inlocuit cuartzul dintre pinii 50 si 51 ai procesorului dupa cum am gasit in postarea domnului Cata82. Acum tv-ul functioneaza normal. Va multumesc tuturor inca o data pentru ajutor. Fara sfaturile dvs nu cred ca as fi reusit.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines