Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aiwa amplificator


8429kyd

Recommended Posts

Va salut.Am un amplificator aiwa a60 model:sa a60k care scoate componenta continua pe difuzoare.Deduc ca sunt finalii defecti,problema e ca sunt bine "ascunsi" cu radiatoare si placile sunt interconectate cu lipituri ceea ce face foarte dificila vizualizarea lor.Are cineva o schema la acest model sau macar sa imi zica ce finali sunt?Dupa forma si dimensiuni par a fi STK-uri.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Din ce am găsit pe net, are STK1040, două bucăţi. Originale nu mai se fabrică de zeci de ani.Dacă ai loc pe radiator şi puţină experienţă în electronica amplifurilor, le poţi înlocui cu trz. Îţi pot arăta cum se face.

Link to comment
Share on other sites

O sa fac o poza si o sa o uploadez sa se vada cum sunt radiatoarele.Nu am experienta cu amplifurile dar stiu cu ce se mananca un tranzistor.Vad ca stk1040 are incorporat niste tranzistoare.Mi se pare difici de ajuns la ele deoarece placile sunt interconectate intre ele cu pini lipiti.Revin cu poze maine.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

incearca mai bine sa adaptezi 2 kit-uri gata facute la amplificatorul tau,sau de ce nu unul stereo,pastrezi partea de alimentare si corectie,masori tensiunea de alimentare si te orientezi asupra unui montaj care va putea functiona la acele tensiuni,e plin internetul si de ce nu si forumul de oferte( aici poti gasi mai calitative,facute de oameni care stiu meserie si poti fi si sfatuit,de pe la magazinele on-line tot ce e posibil sa cumperi o porcarie),..masoara intai tensiunile de alimentare si vei primi si sfaturi mai detaliate..

Link to comment
Share on other sites

Uite modificarea, trz îi poţi prinde de găurile fostului STK, legăturile le faci cu sîrme. Rez de 0,22 şi cîrnatul de diode le lipeşti peste trz. Diodele le bagi într-un tub izolator din mătase sau silicon, ca să nu se atingă de radiator sau alte piese. R* e ptr cazul cînd Ube la trz finali e mai mare de 1,2V fără semnal, R** ptr cazul cînd Ube e prea mică. Nu uita de foiţe de mică, izolatori şi vaselină siliconică.

Link to comment
Share on other sites

Guest palocsay

Daca nu ai experienta,atunci cel mult (ce aiputea face TU)este sa inlocuiesti STK-urile cu identice.Mai multe nu-ti recomand;Dar din moment ce nu se mai gasesc asa usor,mai bine povesteste cu cel ce ti-a dat schema de inlocuire,poate iti face el modificarea,caci se pricepe muuuuult mai bine ca tine.

Link to comment
Share on other sites

nu e greu,si e totusi o solutie buna,practic vei avea un STK fara capac :rade: , incearca sa gasesti un loc si pt seria de diode,sa stea si ele lipite cumva pe cablaj,eventual tubul izolator in care le vei baga puncteaza-l cu ceva Picatura pe placa,n-ar fi indicat sa stea in aer si sa se miste de cate ori plimbi amplificatorul..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines