Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

video proiector optoma ES 520

Guest dumitrascu marcel

Recommended Posts

Guest dumitrascu marcel

va salut dragi prieteni am o problema cu un video proiector optoma ES 520 a functionat o luna la un bar este nou si treptat a inceput sa apara punctulete acuma este plin de punctulete albe aveti vreo solutie pentru acest subiect l-am desfacut si am sters lentilele de praf dar nu se vede nici o amelioraredin pacate nu am garantie l-am cumparat de la cineva adus din germania

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ari_panterra

2

• matzah

1

• lorik199

1

• 2 weeks later...

moare cipul DMD... asta este motivul. Pe deasupra inlocuirea lui o sa te coste destul de mult (1/3 - 1/2 din valoarea proiectorului). Pe viitor, incearca sa tii proiectorul intr-un spatiu cat se poate de ventilat. La optoma, este bine sa tii activat din meniu "high altitude mode" daca modelul tau dispune de asa ceva. Asta tureaza ventilatoarele la maxim si le tine mereu asa. Cipurile DMD crapa uneori datorita caldurii generate de lampa. Este bine sa te asiguri ca temperatura pe radiatorul cipului asta nu depaseste aprox 50 grade.

moare cipul DMD... asta este motivul. Pe deasupra inlocuirea lui o sa te coste destul de mult (1/3 - 1/2 din valoarea proiectorului). Pe viitor, incearca sa tii proiectorul intr-un spatiu cat se poate de ventilat. La optoma, este bine sa tii activat din meniu "high altitude mode" daca modelul tau dispune de asa ceva. Asta tureaza ventilatoarele la maxim si le tine mereu asa. Cipurile DMD crapa uneori datorita caldurii generate de lampa. Este bine sa te asiguri ca temperatura pe radiatorul cipului asta nu depaseste aprox 50 grade.

Corect!!!..........

Salut,Cred ca lucrurile nu sunt asa de ...negre S-ar putea sa fie doar pref - dar depus pe chip-ul DMD.Pentru remediere defect trebuie desfacut tot/mult pana ajungi la chip si apoi suflat cu aer comprimat pana cand se curata particulele depuse.Operatie de facut cu atentie/ respectiv in service, sau de persoana care stie.Toate cele bune,DMir

Nu e nici un praf,praful depus in blocul optic nu apare ca puncte albe ci ca pete negre sau nuante sterse + ca se pot observa f usor cu cateva miscari de zoom-focus.Cipul dmd e pe moarte.Daca e inca in garantie nu mai trebuie asteptat nici o secunda.