dem3ntor Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 Salut. am cumparat in facultate, prin 2003 un kit home made cu un STK, cel de la care l-am cumparat nu stia mare lucru despre el. l-am folosit de atunci cu un traf 2x27w cc 3A. Problema este ca nu stiu ce STK este, are seria pilita. ca si schema este asemanatoare cu stk4231, stk4241, cu bobina pe iesire in paralel cu un rezistor. din cate vad stk-urie 4231 se alimenteaza pe la 2x50v si debiteaza puteri destul de marisoare. il folosesc pe 2 boxe radiotehnika S30B si la alimentarea de 27v cc le aprinde ledurile de limitare. intrebarea este sa risc sa il alimentez la un 40v cc? sau mai bine il las asa http://www.kolumbus.fi/mikko.esala/d/STK.pdf Multumesc! Link to comment
__farad__ Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 Dacă nu ştii exact ce tip este mai bine lasă-l aşa, mai ales dacă eşti mulţumit de el.Decât să-ţi pară rău după el...Ca idee mai poţi verifica o chestie. Dacă are conzi electrolitici de filtraj pe placă (de regulă sunt 470uF-1000uF) vezi ce tensiune au şi îţi cam dai seama (şi după datasheet) ce tip de STK este.p.s.: conzii de care vorbesc nu au legătură cu cei de filtrare de pe sursa şi pot lipsi de pe cablaj. Ca să nu avem confuzii. Link to comment
zal Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 dem3ntor, că să afli seria, uită-te pe talpa lui, cu ocazia asta afli şi dacă e făcătură (aluminiu chior) sau original (dural). Sau e pilit şi acolo? Link to comment
dem3ntor Posted October 22, 2012 Author Share Posted October 22, 2012 deseara il desfac si pun poze.Multumesc! Link to comment
dem3ntor Posted October 22, 2012 Author Share Posted October 22, 2012 este o pocnitoare, dar a mers super bine, pana azi cand a facut cineva un scc pe iesire si a parlit un canal.misterul s-a elucidat, trecem pe tda 7294 :)Multumesc! Link to comment
__farad__ Posted October 23, 2012 Share Posted October 23, 2012 este o pocnitoare, dar a mers super bine, pana azi cand a facut cineva un scc pe iesire si a parlit un canal.misterul s-a elucidat, trecem pe tda 7294 :)Multumesc!Şi crezi că TDA7294 nu pocneşte la scurt pe ieşire? Ba scoate şi niţel fum.În ziua de azi rar mai găseşti integrate veritabile.Succes. Link to comment
dem3ntor Posted October 23, 2012 Author Share Posted October 23, 2012 ba da, in mod sigur si ala pocneste la scc pe iesire, dar un pic de schimbare nu strica am scos capacul la STK-ul meu si am gasit un tranzistor pnp in scc, C-E. intrebarea e, daca sxchimb tranzistorii cu unii mai buni pusi afara pe radiator, am sanse sa mai fac ceva cu acel stk? adica se merita sa pun tranzistori? Multumesc! Link to comment
__farad__ Posted October 23, 2012 Share Posted October 23, 2012 China în toată splendoarea ei. Frumoasă poză. Teoretic, cunoscind schema interna a integratului poti incerca. Nu ai ce pierde. Presupunind ca ai suficienta precizie sa realizezi lipiturile. Insa nu stiu daca se merita bataia de cap. Poate doar din curiozitate. Link to comment
popa ionut Posted October 23, 2012 Share Posted October 23, 2012 China în toată splendoarea ei. Frumoasă poză. Teoretic, cunoscind schema interna a integratului poti incerca. Nu ai ce pierde. Presupunind ca ai suficienta precizie sa realizezi lipiturile. Insa nu stiu daca se merita bataia de cap. Poate doar din curiozitate.Este made Japan se vede dupa asezarea radiatorelor trz finali.... :wav: Link to comment
zal Posted October 23, 2012 Share Posted October 23, 2012 E clar că imită seria 41xx, are 18 craci. Nu are rost să-l repari, decît aşa în joacă. Întrerupi conexiunile la toţi trz finali şi-i înlocuieşti cu alţii externi, pe radiator, faci legăturile cu fire. Dar alimentează tot cu acea tensiune mai mică. Link to comment
Recommended Posts