Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

REPARATIE RADIO PHILIPS MATADOR 2


twinvortex

Recommended Posts

As dori sa repar un radio Philips Matador 2 ,gasit in pod la soacra mea...este din 1936-1937...nu stiu sigur data fabricatiei. Am cautat pe google scheme pentru el dar ce am gasit este de la un alt model de matador (cu alt tip de lampi).Modelul acesta foloseste lampile: CY1, CBC1,CL4,CF3,CK1 si C1.Daca are cineva un link catre o schema sau o poza il rog sa ma ajute.

De la inceput am observat lampa redresoare ca se misca in dulie si am vazut ca are un fir desprins.Am reusit sa refac legatura si am pus lampa inapoi pe soclu.Am pornit radio si s-a aprins becul de la scala.dar atat (ma asteptam sa se aprinda si filamentele de la lampi dar nimic...).De incalzit lampa redresoare se incalzeste putin.Mai este o lampa: http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_c1-regulator.html care se incalzeste mai tare.Cand am scos-o de pe soclu am vazut ca avea facut un sunt cu o lita.Am inlaturat lita si am pus inapoi in soclu.In difuzor nu se aude nimic.Lampa finala nu se incalzeste deloc si nici cea din partea de radio.O sa pun si niste poze cu interiorul aparatului.

Daca as gasi o schema pe undeva poate as putea sa-l repun in functiune.Niste sfaturi mi-ar fi de folos.

Link to comment
  • Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am inlaturat lita si am pus inapoi in soclu.In difuzor nu se aude nimic.Lampa finala nu se incalzeste deloc si nici cea din partea de radio.O sa pun si niste poze cu interiorul aparatului. Daca as gasi o schema pe undeva poate as putea sa-l repun in functiune.Niste sfaturi mi-ar fi de folos.

Este ciudat ce ne povestesti.Aparatul are alimentare universala asadar filamentele tuburilor sunt inseriate incluzand aici si filamentul regulatorului C1 (http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_c1-regulator.html).Daca redresoarea se incalzeste musai se incalzesc si celelalte.Verifica condensatorii de filtraj si ceva tensiuni(Ua,Ug2) , continuitatea bobinelor transformatoarelor de FI, un defect frecvent la acest model este intreruperea infasurarilor.Un aparat dificil de depanat dat fiind faptul ca nu are sasiu, a fost "insirat" in jurul difuzorului pe lateralele casetei.Succes la depanare
Link to comment

Am inlaturat lita si am pus inapoi in soclu.In difuzor nu se aude nimic.Lampa finala nu se incalzeste deloc si nici cea din partea de radio.O sa pun si niste poze cu interiorul aparatului. Daca as gasi o schema pe undeva poate as putea sa-l repun in functiune.Niste sfaturi mi-ar fi de folos.

Este ciudat ce ne povestesti.Aparatul are alimentare universala asadar filamentele tuburilor sunt inseriate incluzand aici si filamentul regulatorului C1 (http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_c1-regulator.html).Daca redresoarea se incalzeste musai se incalzesc si celelalte.Verifica condensatorii de filtraj si ceva tensiuni(Ua,Ug2) , continuitatea bobinelor transformatoarelor de FI, un defect frecvent la acest model este intreruperea infasurarilor.Un aparat dificil de depanat dat fiind faptul ca nu are sasiu, a fost "insirat" in jurul difuzorului pe lateralele casetei.Succes la depanare
Ati avut dreptate cu condensatorii C1 si C2 de 32uF la 320 v.Am reusit sa scot placuta cu cei doi condensatori si i-am masurat.Unul din ei indica 9uF si celalalt este in scurt....Maine dim ma opresc la magazinul de electronice si cumpar condensatorii.Referitor la lita gasita ca un sunt la regulatorul C1 , am gasit-o si in schema desenata si am pus-o inapoi.O sa va arat in poza de mai jos:
Link to comment

Langa cei doi condensatori de filtraj chiar in spatele lor am mai gasit un condensator mare si crapat, care masurat indica 33nF dar el pe schema din cate vad are 100 nF .Este intre anodul lampii redresoare si minusul lui C1.Inainte de a scoate condensatorii am masurat Ua la lampa CL4 si am avut 37 V.Pe schema vad ca ar trebui sa fie 187 V.Dupa ce inlocuiesc condensatorii o sa mai fac o masuratoare.

Link to comment

nu am aruncat condensatorii vechi.Am inlocuit condensatorii C1, C2 si C30.Si am inceput masuratorile.Lampa B5 (CY1) avea la filament 21V , lampile B1 (CK1) si B2 (CK2) aveau 13V la filament (din ce am vazut la specificatiile de pe radiomuseum este tensiunea corecta).Intre timp am vazut ca C1 s-a umflat si am deconectat de la retea.Am inlocuit C1 si am reconectat pentru scurt timp cat am masurat tensiunea pe C1 si imi aparea negativ 16V....ca si cum ar fi pus invers.Precizez ca initial gasisem minusurile de la C1 si C2 conectate intre ele cu o sarma.....ceea ce nu apare in schema.Eu nu am pus acea sarma.Am vazut in timp ce masuram tensiunea pe condensator cum facea scantei la filamentul de la B5 (CY 1).Acum lampa B5 este rece....celelalte se incalzesc....banuiesc ca s-a rupt iar firul intre dulie si sticla lampii.Nu inteleg totusi ce s-a intamplat cu C1...de ce apare ca este alimentat invers?Ma poate ajuta cineva?Ar trebui sa pun inapoi sarma care conecteaza minusurile de la C1 si C2?

Link to comment

Condensatorii de filtraj NU au minusul comun.Daca in interiorul tubului CY1 au aparut scantei este foarte probabil sa ai in scurt tensiunea anodica sau balonul redresoarei a luat aer, in acest caz redresoarea e compromisa.Verifica condensatorul C30 si ceilalti condensatori de decuplare.Sper ca ai respectat valorile si tensiunile condensatorilor de filtraj.

Link to comment
Condensatorii de filtraj NU au minusul comun.

 

Deci am facut bine ca nu am reconectat cum gasisem (cu minusul comun....probabil cineva s-a bagat in el in trecut)

 

Daca in interiorul tubului CY1 au aparut scantei este foarte probabil sa ai in scurt tensiunea anodica

 

O sa scot toate firele si le inlocuiesc cu culori diferite (cele vechi au izolatia crapata si este posibil sa faca scurt pe undeva)

 

sau balonul redresoarei a luat aer, in acest caz redresoarea e compromisa.Verifica condensatorul C30 si ceilalti condensatori de decuplare.Sper ca ai respectat valorile si tensiunile condensatorilor de filtraj

 

Nu cred ca a luat aer,azi desfac iar dulia redresoarei si refac legaturile....practic unul din cele 4 fire care ies din tubul de sticla este putin mai scurt(cam cu 5-6mmm...adica exact cat sa nu ajunga la contactul de pe dulie), dar este prelungit de mine.Poate s-a desprins din lipitura .

Referitor la valorile condensatorilor, C1 si C2 pe schema sunt de 32uF la 320 V eu am pus de 33uF la 400 V(tot polarizati).Condensatorul C30 este de 100nF pe schema si de 100 nF l-am pus si eu la 250 V nepolarizat(nu am gasit la tensiune mai mare).

 

Azi inlocuiesc firele ca sa elimin posibilitatea scurturilor si o sa verific daca traseele lor coincid cu ce este pe schema.

Va multumesc pentru ajutor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines