Guest jameshk Posted October 19, 2012 Share Posted October 19, 2012 Salutare, am demontat o alarma Paradox cu Sirena ext. si Tastatura K32 LED si acum nu mai stiu sa o montez, sau cel putin asa cred. Am legat GRN si YEL din tastatura la GRN si YEL din centralaRED in tastatura la AUX+ si BLK in tastatura la AUX-placa centrala este MG5050 ParadoxLa sirena am pus pe BELL- si AUX+ si AUX-, dar nu stiu in sirena exact unde sa leg BELL-, alimentarea am legat'o bine.Si senzorul este tot PARADOX (asa scrie pe placa) pe carcasa scrie DSC, pe ala nu stiu sa il pun deloc. ma poate ajuta cineva ? pe placa din centrala am : BELL+ , BELL-, AUX+, AUX-, GRN, YEL, Z1, C, Z2, Z3, C, Z4, Z5 C. Link to comment
valica Posted October 19, 2012 Share Posted October 19, 2012 Pe placa sirenei comanda o legi pe START , nu stiu ce fel de sirena ai, posibil pe placa sirenei sa ai un jumper in care setezi comanda sirenei fie pe + sau - (sa fie in cazul tau pe -). In centrala intre BELL+ si BELL-pune o rezistenta de 1kohm. Nu mai tin minte exact centrala ta daca comanda sirena pe + sau pe - dar incerci intai pe minus daca nu suna legi sirena pe BELL +. Orice senzor are cel putin 6 borne, +,-, com, NC, TAMPER, TAMPER (CONTACT DE SABOTAJ), legi din centrala de pe AUX + SI AUX- LA SENZOR PE + SI -, iar pentru zona se poate conecta in mai multe feluri (ti-ar trebui un manual), dar cel mai simplu poti lega de la Z1 din centrala- COM in senzor printr-o rezistenta de 1kohm inseriata, si de la o clema C din centrala - NC in senzor. Contactul de sabotaj se poate conecta si el sau il lesi liber daca este prea complicat pentru tine. Legaturile la senzori se poate face in mai multe feluri EOL, DEOL, cu rezistente sau fara, sau cu dublare de zone, pentru asta trebuie manual de instalare, programare ca sa te lamuresti . Link to comment
Guest jameshk Posted October 19, 2012 Share Posted October 19, 2012 sirena e matrix. scrie mtx pe ea. rezistenta este de la demontare, era un fir pe BELL-. in sirena erau 4 fire legate pe care le-am notat, alimentarea e ok ca i-am scos bateria si tot suna, problema e ca am legat sirena, tastatura, si cand am alimentat`o, a inceput sa sune ca proasta.. nu mai mergea sa dezarmez.. piuia si tastatura.. tastatura e legata la aux + - si la grn yel, care sunt notate si pe placa si pe tastatura.. Link to comment
Guest jameshk Posted October 19, 2012 Share Posted October 19, 2012 am inteles ca trebuie initializata cumva.. dar nu stiu cum sa fac chestia asta. Link to comment
valica Posted October 19, 2012 Share Posted October 19, 2012 Tastatura ai legat-o bine, daca sirena suna in momentul in care ai alimentat centrala, fie centrala este in alarma (o zona programata ca 24 incediu sau sistemul este in starea armat) sau fiindca ai contactul de sabotaj de pe sirena deschis. Ar fi mai bine daca ai pune o poza cu placa sirenei. Comanda sirenei se face pe o borna gen START, TRIG, iar bornele de sabotaj notate cu TAMPER. Verifica daca centrala este in alarma fara sa conectezi sirena, alimenteaza centrala si vezi daca la bornele BELL+ BELL- ai 12v, daca da inseamna ca centrala este in alarma. Link to comment
briobit Posted October 19, 2012 Share Posted October 19, 2012 daca e Matrix verifica asa Jumperul 4 sa fie scos si din H+ te duci cu un fir in Bell - din centrala , pui acumulatorul inchizi sirena dai alimentare si ar trebui sa fie ok astept eventuale intrebari Link to comment
Guest jameshk Posted October 22, 2012 Share Posted October 22, 2012 am reusit, am conectat in sirena +, - , SI si B+.. in centrala + la AUX+, - la AUX-, si B+ pe BELL-, si rezistenta intre - si +, dar inainte sa o leg in alarma a trebuit sa tin SI in scurt cu AUX- ca sa nu mai urle pana am legat firele. apoi senzorii pe z1 si z2 (2 senzori), alimentare + - si bornele com si nc din senzor, respectiv z1/z2 si C din alarma.. si functioneaza.. am facut proba.. alarma inregistreaza declansarea, sta 30 de secunde (atunci notifica prin modulul de telefon)si apoi suna si sirena. Link to comment
Recommended Posts