__farad__ Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 Am următoarea problemă cu un PC mai bătrân dar pe care încă îl mai folosesc în anumite ocazii.Problema este următoarea: de câte ori conectez un dispozitiv USB (stick, modem) îmi apare un mesaj cum că ar funcţiona mai bine dacă ar fi conectat pe un port HI-SPEED, şi îmi dă o listă cu 8 porturi, toate pe USB Enhanced Host Controller. Problema este că eu am disponibile ca mufe 6 (din care două frontale şi 4 on board), toate 6 pe Universal Serial Bus Controller. In oricare aş cupla modemul sau stick-ul îmi spune acelaşi lucru: ca nu va funcţiona la parametrii maximi.Întrebarea mea este: unde naiba se află porturile alea 8 de care îmi spune sistemul. Mai jos sunt câteva screenshot-uri din device manager cu un modem RDS cuplat şi un stick de memorie. USB Composite Device=modemul RDS, USB Mass Storage Device=tot modemul, USB Mass Storage Device=stick, restul de porturi fiind libere.Placa de bază este EP-8K9A7I, sistem de operare Windows XP Professional SP3. Nu este problemă de drivere, deci cum aş face să am disponibile acele porturi HI-SPEED (eventual aş putea cupla cele două mufe USB front). Mufele on-board sunt cuplate 2 într-un grup comun şi 2 cu mufa LAN în alt corp comun. Link to comment
FLORIN IORDACHE Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 Buna seara ! Eu vad ca nu aveti nici o problema in computer management la porturile usb,eu vad ca aveti o mica prob......la placa de retea, care cred ca este dezactivata . :daO seara buna va doresc tuturor !!! Link to comment
__farad__ Posted October 17, 2012 Author Share Posted October 17, 2012 Problema nu era că nu funcţionează porturile. Atâta lucru rezolvam singur. Toate porturile funcţionează, deasemeni toate mufele sunt ok.Doar că sistemul îmi spune că am două tipuri de USB: standard şi hi-speed. Ei bine eu nu găsesc mufele legate la acest usb hub hi-speed. Oriunde aş conecta orice, este port standard deci mai lent. Mă gândeam poate există o setare, ceva, care să-mi permită modificarea porturilor existente din standard in hi-speed. Sau acest hub hi-speed este doar virtual? În device manager îmi spune că se află disponibil în PCI bus 0, device 16, function 4. Ca întrebarea să fie mai clară: vreau să leg măcar o mufă USB (am diponibile 2 pe front panel) la acest PCI bus 0 astfel încât să mă pot conecta la hub-ul hi-speed. Cum pot face asta, în ideea că este posibil şi dacă da, care este în mod uzual acest PCI bus 0 (fizic vorbind, ce este). Link to comment
modoran Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 Ce model de placa de baza ai ? Mesajul ala apare daca porturile USB sunt 1.1 si introduci un dispozitiv ce suporta usb 2.0 . E posibil ca chipsetul sa suporte usb 2.0, dar fabricantul placii de baza sa nu foloseasca decat standardul usb 1.1.Exista placi de extensie PCI la USB 2.0 in magazinele de specialitate ce functioneaza pe PC-uri mai vechi. Link to comment
__farad__ Posted October 17, 2012 Author Share Posted October 17, 2012 Placa de bază este EPoX EP-8K9A7I, cu chipset VIA Apollo KT400A. Din specificaţiile găsite pe net rezultă că are interfaţă USB 2.0 (conector opţional dacă am înţeles eu bine). Toate detaliile aici http://reviews.cnet.com/motherboards/epox-ep-8k9a7i-motherboard/4507-3049_7-30894580.html. Link to comment
__farad__ Posted October 18, 2012 Author Share Posted October 18, 2012 Nici o idee nimic? Link to comment
kodor2001 Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 Daca bine mai tin minte, chipseturile VIA mai vechi (ca acest KT400) necesita instalarea unui driver USB2.0. Si iar daca bine mai tin minte, aveam acel executabil, problema e ca nu prea stiu pe unde (il instalam de fiecare data acu' cativa ani). Link to comment
gabiz_ro Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 Prin BIOS ceva setari la USB?Full speed sau High speed? Link to comment
__farad__ Posted October 18, 2012 Author Share Posted October 18, 2012 I-am dat de cap. mulţumiri kodor2001. Intr-un final am înţeles ce naiba avea. Driverul propriu-zis îl aveam instalat, de unde şi mesajul să conectez device-ul pe un port hi-speed. Doar că chipsetul nu recunoştea driverul pt USB2.0 şi "ţinea" porturile tot în 1.1 (daca nu am înţeles vă rog să mă corectaţi).Mulţumiri tuturor pentru sfaturi şi idei. Nu am renunţat încă la acest PC pentru că îl foloseşte fiica-mea de 10 ani şi mai fac eu teste pe el (celălalt e încă prea scump ca să-l risc). Deşi depăşită placa se pretează foarte bine la overclock şi chiar îmi pare al naibii de rezistentă, la câte a îndurat de-a lungul timpului. Link to comment
Recommended Posts