Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indicator de acord pt. radio Pescarus


Recommended Posts

Buna ziua!Am nevoie de (mult) ajutor intr-o problema.Posed un aparat de radio ''Pescarus S'' si vreau sa-i adaug un indicator de acord cu LED care sa se APRINDA cand detecteaza un post. Am descoperit intr-o revista unul facut pentru situatia in care minusul radioreceptorului este la masa iar LED-ul SE STINGE la detectarea unui post.Pe mine ma intereseaza urmatoarele:-LED-ul sa se aprinda la detectarea postului;-schema sa fie adaptata la situatia cu plusul la masa.Am rugamintea ca cine ma ajuta sa imi faca modificarile pe schema (ex. cu Paintbrush) ca sa vad clar ce am de facut (folosesc un tranzistor de tipul X sau Y). Adica nu explicatii la modul general ''inlocuiesti un tranzistor NPN cu unul PNP si gata''.Atasez schema, care este aparent simpla, precum si schema radioreceptorului sus-mentionat.Va multumesc anticipat!

post-34608-139829507575_thumb.jpg

post-34608-139829507593_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Totuşi mi-e mai uşor să vă explic decât să vă desenez.În schema pe care aţi preluat-o din cartea lui I.C. Boghiţoiu(Electronica peste tot) nu trebuie decât să schimbaţi întreele poziţiile T1 şi T2, sensul lui D1 şi al LED-ului(şi bineînţeles, polaritatea alimentării montajului).R1 se va conecta în anodul diodei detectoare din schemareceptorului "Pescaruş" (respectiv R205-C208).Vi se pare complicat ?

Link to comment

Pai cam da, un pic complicat, desi schema este simpla. Am facut si un desen din recomandarile dvs. , asa cum le-am inteles. In caz ca ce am inteles nu e bine, as vrea totusi daca se poate sa faceti modificarile pe desenul meu, ca e mult mai usor asa. De asemenea, daca polaritatea, LED-ul si D. Zenneer sunt pozitionate corectMultumesc!

post-34608-139829507611_thumb.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines