Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hyndai sasiu beko zx8.190-09


 Share

Recommended Posts

Buna ziua am o problema referitor la Hyndai sasiu beko zx8.190-09, s-a ars procesorul, si tubul fiind bun am schimbat placa cu o alta placa beko 14.2 PiP.La prima vedere se potriveste in mare parte, amandoua suporta tuburi de 72 cm, sistemul de prindere e la fel dar am probleme cu dimensiunea imaginii este mai mare pe orizontala si nu se poate regla, am pus o bobina soc pe bobina deflexie, am intrat in service dar pe EWW nu scade sub 45, iar la imaginile cu alb intens imi apare efectul de butoi. Este posibil ca traful de linii sa nu asigure curentul necesar tubului cinescop sau mai are ceva defect care nu l-am depistat pe placa beko14.2.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Tensiunile sant bune, doar un pic mai mici datorita dimensiuni imaginii prin care am incercat sa o micsorez. Distorsiunea imaginii apare cand nivelul de alb este mare, de butoi am scapat in mare parte, dar am acum clepsidra mai mare. Am notat si trafurile de linii: la placa zx8 are traful TERMAL003323-06 040017R-13, iar pe 14.2 are traful 13525065A.Mai fac sapaturi, totusi nu inteleg pentru ca era aceeasi diagonala la tuburi, nu mai stiu fabricantul.

Link to comment
Share on other sites

Tensiunea U1 era de 145 V,tubul are 28'' /4:3, iar eu am sedus-o cu 6volti, :nebunrau: acum are 139 V.Seria trafului are si un 1 :003323106 pe care nu l-am vazut decat cu lupa ascuns dupa o stampila :nas: dar totusi nu inteleg de ce EWW nu coboara sub 45, pentru ca daca ar fi la 1, as incerca sa remediez distorsiunile imaginii. Am resetat softul am reglat din nou, fara efect. :cry:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines