Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv ONE H-2182


mac01
 Share

Recommended Posts

Televizorul se numeste ONE (sau unu) model H-2182.Un televizor construit "pe genunchi" cu dalta si ciocanul. Petarda!!!Defectul se prezinta in felul urmator;Opresc televizorul in standby si la un moment dat dupa vreo trei minute apare un pocnet in difuzoare. Pocnetul se repeta aleatoriu (cand are el chef) si este chiar deranjant, cateodata cand este liniste in casa te sperieTelevizorul cand a venit la reparat avea condenstorii de 47uF/160v din sursa uscati. I-am schimbat, televizorul functioneaza foarte bine, dar se intampla fenomenul care vi l-am povestit mai sus.Am verificat sursa cu atentie, finalul audio sta tot timpul alimentat din sursa cu tensiunea de 13v.La intrarea in standby sursa debiteaza aceleasi tensiuni nu se observa nici o modificare. Optocuplorul nu are comanda de la microprocesor ca sursa sa intre in standby, are doar un semireglabil cu rezistentele aferente pentru reglajul tensiuni. Cred ca intrarea in standby se face prin oprirea tensiuni catre jungla generatoare de impulsuri orizontale si verticale (nu am stat sa caut, doar presupun).A mai intalnit cineva acest defect? Ca nu stiu ce sa-i fac? Imi vine sa-i trag niste spire pe trafu' linii, sa alimentez finalul audio de acolo si sa porneasca alimentarea pentru finalul audio doar cand pornesc liniile.Ce ma sfatuiti? Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Azi am avut timp si am schimbat tranzistorul din sursa (cum a spus colegul techtronics) adica V 511- 2SA1015, dar cred ca l-am schimbat degeaba. L-am si masurat si am vazut ca este bun. In loc de 2SA1015 am pus 2SA1013.Televizorul se comporta la fel.

Model H-2182 Sasiu TOUSDA--TH2105F, LC863532C , LA76810A, 24C08.

Asa este, acest tip de televizor este.Ce ma mira mai mult este faptul ca radiatorul sursei este destul de cald (spre fierbinte) cand tv-ul este in standby. Mai aveti vreo parere, vreo idee? S-a lovit cineva de acest defect?
Link to comment
Share on other sites

Te referi la intrarea de semnal la finalul audio?Le;Ce am mai observat aseara este faptul ca se aud in difuzoarele televizorului pacaniturile produse de intrerupatorul pistolului de lipit. Deci semn ca etajul audio este complet deschis.Plus ca atunci cand televizorul este in stanby (deci un consum redus) sursa lucreaza si este fierbinte, ca si cand televizorul este pornit si trage tare din sursa, cu toate ca liniile si cadrele sunt oprite.Foarte ciudat "nebunia" asta de televizor. Cred ca am zis bine la inceputul topicului ca este gandit si facut in pauza de masa.

Link to comment
Share on other sites

Finalul audio este un banal TDA 2003. Am scos condensatorul de 10 uf de pe pinul 1 al integratului (intrare de semnal) si surpriza; televizorul face la fel.Deci maine se schimba condensatorii din jurul integratului, plus integratul, plus condensatorul de pe bara de alimentare a integratului (cea de 13V).Va tin la curent cu rezultatul. Sper sa scap de pocniturile din [email protected] cod; Merci!

Link to comment
Share on other sites

Prima data am schimbat electroliticii enumerati mai sus. Bineinteles ca pocniturile erau la locul lor.Dupa ce am schimbat finalul de sunet pocniturile au incetat. Multumesc tuturor pentru ajutor.Toate cele bune!

Link to comment
Share on other sites

Revenim. Am schimbat degeaba condensatorii si finalul audio. Pocnetele au reaparut.Televizorul a stat in standby doua zile, l-am pornit azi, a mers 5 minute si l-am oprit din telecomanda. La cateva minute dupa oprirea din telecomanda difuzoarele au emis pocnetul respectiv. Cred ca am zis bine "petarda de televizor".Imi vine :sparge:Mai aveti vreo idee?

Link to comment
Share on other sites

leoncris scrie:

Model H-2182 Sasiu TOUSDA--TH2105F, LC863532C , LA76810A, 24C08.

 

Asa este, acest tip de televizor este.

Ce ma mira mai mult este faptul ca radiatorul sursei este destul de cald (spre fierbinte) cand tv-ul este in standby.

Sunteti sigur ??

daca nu ne spuneti exact ce tv aveti, nu stiu daca e cineva care sa ghiceasca !?

eventual atasati schema (cu partea audio ) aici ...apoi o sa ne spunem parerea asupra defectului descris de dvs. :da

Link to comment
Share on other sites

Pai nu scrie in titlul topicului denumirea televizorului? Tv ONE Model H-2182. Construit in avion, cursa China-Romania, de catre stewardesa in timpul ei liber.Daca aveam schema lui eram departe acum. Apropo, nu are cineva o schema de la acest televizor? O mai fi avut timp stewardesa sa editeze schema acestei bombe de televizor?Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

In schema la Sasiu TOUSDA--TH2105F nu are ca amplificator audio tda2003(cel putin in schema care o am eu nu este tda2003)...deci nu pot sa spun ce ar putea fi defect daca dvs nu gasiti o schema care sa se potriveasca cu ce aveti in placa...trebuie sa va largiti un pic aria de cautare a defectului adica sa vedeti unde se face blocarea semnalului audio atunci cind tv-ul e in st-by...sigur ca are pe intrare cel putin un tranzistor(de muting) ...care nu prea isi face treaba ...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines