Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sistem audio 5.1 philips mms460/00


Guest electromanuel
 Share

Recommended Posts

Guest electromanuel

am un sistem audio 5.1 philips mms460/00 c a mers multa vreme si la un moment dat a inceput sa nu s mai auda centrerul si subwooferul...i.am schimbat tranzistorul L7812CV...si acum merg toate boxele dar am o problema se aude clar si foarte incet chiar daca volumul e la maxim de la pc sau potentiometru... ce problema ar putea avea? (condesatorii de pe placa la prima vedere par ok) ar putea fi de la ei?

Link to comment
Share on other sites

Guest electromanuel

imaginea atasata ... e notat in imagine tranzistorul p care l.am schimbat si amplificatori,care dupa parerea mea cred k ar avea o problema... help me!

post-70511-139829507174_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

În primul rând L7812 nu este tranzistor ci circuit integrat stabilizator. Ca să îl repari ar trebui să ai măcar un aparat de măsură. Verifică tensiunea de pe ieşirea L7812 (12V, plus sau minus câţiva milivolţi).Ieşirea este pinul 3, numărat de la stânga la dreapta cum priveşti integratul din faţă. Măsoară apoi tensiunile de alimentare ale TDA-urilor. Pinii şi tensiunile de alimentare le găseşti în datasheet pe care îl găseşti pe net. Verifică traseele de masă, să nu fie întrerupt undeva. Pune o poză mai mare şi cu faţa cu traseele. O regulă bine de respectat: nu se alimentează amplificatorul de putere şi nu se dă semnal fără radiator. E posibil să ai două tensiuni de alimentare, verifică pe conzii de filtraj ce tensiuni ai.

Link to comment
Share on other sites

Guest electromanuel

am verificat tensiunea p L7812 e d 12V....si p TDA.uri unul p ambele canale tensiunea e d 18 V iar p celalalt e d 19 V.....radiatorul l.am scos de p TDA.uri pt a verifica tensiunea c pot sa mai verific? e normal k unul dintre tda.uri sa aibe tensiunea de 19 V?

Link to comment
Share on other sites

Guest electromanuel

pe conzii d filtraj (aia d mare putere 35 V 10000 uF, 35V 1000 uF) tensiunea p ei e d 15V + - cativa milivolti .... Care ar fi problema d s aude incet? mentionez am deconectat cei doi condesatori d 1000uF c alimenteaza TDA-urile si am faqt o proba la sistem si am observatt ca tot la fel d incet s aude.... :sparge:

Link to comment
Share on other sites

Guest electromanuel

pai dc? dak te pasioneaza cv si vrei q adevarat sa.l faci asta inseamna ca esti dus ? dak vreti sa ma ajutati mai bn da.ti.mi un sfat un ajutor in leg cu sistemul :da

Link to comment
Share on other sites

Din start te agăţi de o singură chestie ceea ce înseamnă că Dr.L a avut dreptate. Dacă nu ştii rostul fiecărei piese şi nu înţelegi funcţionarea nu ai cum repara un lucru. Dacă vrei să-ţi repari maşina şi nu ştii ce rol are fiecare piesă crezi că vei reuşi?Volumul scăzut poate avea multe cauze. Uite câteva (fără să fie toate variantele): impedanţă foarte scăzută la intrare, potenţiometru defect, lipsă reacţie negativă (unde este cazul), etaje de preamplificare defecte. Verifică în primul rând dacă cei 12V de la L7812 ajung unde trebuie. Pt asta trebuie să cauţi schema şi să o şi înţelegi.Condensatorii nu sunt "de putere mare" ci de "capacitate mare". Şi nu se decuplează niciodată atunci când montajul este alimentat (şi invers, nu se porneşte montajul fără filtrare).Identifică intrarea de semnal pt fiecare canal al TDA-urilor şi injectezi semnal dintr-o sursă externă în finali şi verifici funcţionarea (intrarea decuplată de restul montajului). Daca se aude ok problema este înaintea finalului. Şi o iei după schemă, verificând fiecare etaj.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines