Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta problema Genius 5005


Guest foravis
 Share

Recommended Posts

Guest foravis

Dupa vreo 2 ani de la clasica problema a sigurantei care s-a rezolvat de la sine dupa o pocnitura si scantei iesite pe tubul wooferului (probabil au pocnit condensatorii de la puntea redresoare), a aparut urmatoarea problema... Am sesizat o pierdere de putere a intregului sistem. Practic cu masterul la 50% sistemul se aude cam cat 2 boxe de desktop si sub 50% abia se mai aude. Are cineva vre-o idee de la ce poate sa fie? N-am gasit nimic legat de problema asta. In rest nu-s probleme cu distorsiuni nici cu volumul la maxim.Am gasit pe internet schema sistemului. Sunt incepator in domeniu dar stiu sa masor si sa inlocuiesc o piesa, problema e lipsa de experienta asa ca nu stiu de unde si cu ce sa incep. Multumesc pentru ajutor.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

poti incepe cu partea de alimentare,masoara tensiunile debitate de traf in gol(AC) si vezi daca corespund cu cele din schema,daca da,treci mai departe,masori puntea,apoi tensiunea rezultata in urma redresarii si filtrarii,compari cu valorile din schema(DC)..daca da, pana aici e bine..masori fiecare componenta in parte,rezistente(ohmi),electrolitici eventual devalorizati(ESR)..bineinteles,compari cu valorile din schema,tensiuni de intrare in I.C prezente pe acolo..compari..spor la treaba..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines