Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Drive cu 12AU7

hades19

Recommended Posts

Va salut!

M-ar interesa pentru un mic proiect http://damacleod.wordpress.com/2011/03/14/a-diy-valve-overdrive-pedal-goldie/ daca tubul 12au7 il pot schimba cu ce am eu acasa si anume: ecc83(12ax7), PCC84, 6ж9П, 6Н1П, E82CC, 6K13П.

Este un efect "Drive - Distors" ce o sa il folosesc la chitara.

Daca este posibila inlocuirea tubului va rog sa imi spuneti si ce modificari trebuie sa aduc montajului.

Multumesc anticipat,

Leon.

• Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• hades19

15

• Kosmin

7

• ggg

5

• allexx1968

2

6n1p pin cu pin cu exceptia filamentului.Se alimenteaza(filamentul) 6,3V la pinii 4 si 5,iar pinul 9 e un ecran care se pune la masa.SporAlex

Multumesc foarte frumos! maine ma apuc de treaba :freaza:

Daca vei pune 12AX7/ECC83 sunetul se va schimba dramatic . Parerea mea este ca mai intai trebuie sa-ti propui un tip de sunet care vrei sa-l auzi din aceasta pedala . Sau doar vrei sa montezi o lampa care o ai tu ?

@mila domnule, nu stiam ca este perfect compatibila, asta chiar este o veste super buna, multumesc.@ggg din pacate nu stiu diferenta de sunet, am un amplif de prin 81 fara gain, cu reverb pe arc si m-am gandit ca poate fi o buna combinatie o pedala in fata; ceea ce imi doresc este un overdrive fortat pana la genul AC/DC (v-am urmarit posturile si lucrarile (rgc) si sunt sigur ca stiti despre ce este vorba)

Va salut!M-ar interesa pentru un mic proiect http://damacleod.wordpress.com/2011/03/14/a-diy-valve-overdrive-pedal-goldie/ daca tubul 12au7 il pot schimba cu ce am eu acasa si anume: ecc83(12ax7), PCC84, 6ж9П, 6Н1П, E82CC, 6K13П.Este un efect "Drive - Distors" ce o sa il folosesc la chitara.Daca este posibila inlocuirea tubului va rog sa imi spuneti si ce modificari trebuie sa aduc montajului.Multumesc anticipat, Leon.

pedaluta acea este arhicunoscuta de chitaristiparerea mea este urmatoarea,te poti juca cu ORICE dubla trioda,nu ai ce sa strici sau nu exista NICI un risc de a defecta tubul,cu 9V anodica nu vei obtine rezultate miraculoase,schema este mai mult o jucarievezi ca daca alimentezi filamentul tubului ECC82 la 4/5 ,nu o sa incalzeasca pt emisie maxima ,la 4/5 trebuie alimentat la 12,6vsa nu alimentezi jucaria din baterie de 9v,daca faci acest lucru o sa vezi rezultatele

ceea ce imi doresc este un overdrive fortat pana la genul AC/DC

Nu sunt foarte convins ca o sa iasa un drive moderat si cu mult boost , in genul lui Angus Young.Cred ca Vio are dreptate. Schema nu este de luat prea in serios. Consider ca schema asta are o mare problema in V1a . Are gainul in catod ceea ce face ca nivelul sa depinda de acest PSF ...variabil!??? Din punctul meu de vedere ,este o greseala . Distorsiunea nu va apare din limitare , cum ar fi firesc ci din problemele legate de transferul de curent. De fapt si din ce aud in acel demo , pare a fi o puternica distorsiune de crossover. Semnalul este rupt ,parca tubul nu este deschis suficient ... bineinteles , parerea mea TM.

Am o bucata de tabla din aluminiu, tub am, am o sursa de PC si o sa folosesc iesirea de 12 VCC, rezistori si conzi sper sa am, daca nu dau o fuga pana pe Maica Domnului, mai raman pot`urile pe care trebuie sa le cumpar.Cu un buget minim doresc mai mult cunostinte in domeniu de fapt, nu vreo minune in materie de scule :nas: Va multumesc pentru sfaturi, o sa postez daca iese ceva cat de cat :rade:

Cu scuzele de rigoare pentru postul dublu, Dumneavoastra, mesterii in constructia amplif-urilor pe tuburi, de unde va procurati cose? lucrez la un hi octane, l-am facut "in aer" si bazaie ca toate visele urate. Mi s-a recomandat sa pun piesele pe o tableta cu cose si sa fie mai "aranjata" lucrarea insa nu am gasit; imi puteti spune de la ce magazin din bucuresti as putea cumpara?Multumesc !

Sau pe Grivita la ADelectr.... gasesti cu goagal, ei aduc multe piese de la tme aproape la acelasi pret ca si pe site-ul tme, asta daca vrei neaparat din Buc.

Cred ca sunt incompetent pentru hobby-ul asta :sparge:

Bazaie ca toate visele urate si nu din lipsa ecranarii, s-o vad eu mergand ca imediat ii lipesc folie de aluminiu. Am facut ca in desen si nu merge, se aprinde filamentul dar bazaie ingrozitor. Atasez 3 imagini cu ceea ce am facut pana acum.

Inca ceva... este diferenta intre desen si schema nu? in schema C3 si C4 sunt in serie pana la potentiometrul de ton, iar in desen nu. Am incercat ambele variante insa fara efect.

Daca puteti sa ma ajutati ar fi super,

Multumesc.

http://dl.transfer.ro/pedala_draceasca-transfer_ro-21oct-b89f3c.rar