Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnetofon Jupiter 105

Recommended Posts

Buna ziua !In vederea depanarii unui magnetofon Jupiter 105, rusesc, va rog, daca aveti, dati-mi o schema.Am gasit schema magnetofonului Jupiter 106, dar sint diferente mari.Multumesc anticipat !

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• deneinvins

3

• vio2007

1

• nostrom

1

• janos iudean

1

Da. Sigur e 105.Aparatul seamana la exterior cu 106C, dar varianta 105 nu are reducator de zgomot (DNL sau Dolby, asa cum are 106C) si are diferente mari in schema.

• 2 weeks later...
  • 3 years later...
Guest BennyORWO

Salutare turor.Ca sa nu mai deschid un alt topic,postez aici o problema la un Jupiter MK 106c.

Magnetofonul a avut schimbati toti condensatorii acum 4-5 ani,si a mers perfect.

De 1 an incoace,magul nu se mai aude.Nu se aude nici ca deck,nici ca amplificator,nu bazaie,nu face nimic.Sigurantele nu sunt arse.

Vumetrele nu imi bat de multi ani,asa ca nu pot sa imi dau seama daca ele au semnal sau nu.

Din fericire mai am un Jupiter pe post de donor,dar nu stiu ce sa ii schimb.Credeti ca ar fi din amplificare ca nu se aude?daca da,nu stiu care este componenta,ca sa o pot lua de la magul donor.Va multumesc.

Verifica partea de alimentare a magnetofonului: cablu retea, traf alimentare, stbilizatorul,verifica tensiunile la iesire.

Posted Image

Edited by vio2007
Guest BennyORWO

Merci,dar am rezolvat partial problema.Am incercat si cu alt cablu,si vad ca acum se aude numai ca deck.

E bine si asa,ca oricum la maguri nu prea imi place sa redau cu amplificarea lor.

• 9 years later...

Buna ziua !In vederea depanarii unui magnetofon  Jupiter 106c, va rog, daca aveti, dati-mi o schema. magnetofonului  .Multumesc anticipat !