Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Onkyo VS YAMAHA

FastFurious0

Recommended Posts

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• FastFurious0

3

• Luca

2

• zal

1

• hpavictor

1

În primul rînd, la ambele amplifuri să iei în considerare doar puterea dată pe 8 Ohmi, restul e vrăjeală comercială. În rest contează numai schema, piesele şi preţul. Onkyo e mai bine construită, singurul cusur e selectorul de surse cu motor.

Guest iulian_dragos

am eu statie onkyo integra a8670. este impecabila si merge perfect , mie imi trebuie ceva la 2x300w pe 8 ohmi si deaia o vand. ( uitate la anuntul meu "RECOMANDARE BOXE")8 Ohm: 2 x 105W (1kHz, DIN) 4 Ohm: 2 x 160W (1kHz, DIN)la pret ne intelegem. sa fie bine pt amandoi. daca te intereseaza dami pm. este super scula

În primul rînd, la ambele amplifuri să iei în considerare doar puterea dată pe 8 Ohmi, restul e vrăjeală comercială.

mod edit (Sharky):Victor il contrazicea pe Zal in leg cu afirmatia citata.

În primul rînd, la ambele amplifuri să iei în considerare doar puterea dată pe 8 Ohmi, restul e vrăjeală comercială.

Vezi ca toti japonezii sunt niste prosti , doar unul e destept , si e din Bucuresti , Romania , stie multa electronica de Dambovita !!!
:85 :85 :85

@FastFurious0

Intre cele 2 amplificatoare Yamaha se preteaza mai bine auditilor de inalta calitate avand o schema mai complexa, un Zero Distorsion circuit si un comutator Clasa A insa din cate imi amintesc eu acel yamaha finctioneaza pe 6-16 Ohmi (Chair daca pe net da puterea si in 4 ohmi) conteaza ce scrie pe spatele lui.

singurul cusur e selectorul de surse cu motor.

Nu are nicio problema selectoru ala de surse cu motor, tija axului este dreptunghiulara nu se deregleaza ca cele de la pioneer, acelasi comutator este si pe Sony ES.

Dovada:

Posted Image

Dupa parerea mea este o alegere la fel de buna si mult mai ieftina onkyo a-8780 decat a-8870, ambele amplificatoare au aceasi constructie, schema difera doar designu

Onkyo A-8670 este tot la fel ca A-8780 doar ca nu are telecomanda.

Eu asi merge pe Onkyo care functioneaza pe boxe de minim 4 Ohmi, si este puttin mai nou yahama este ccam vechi risti sa ai probleme cu el.

Designul e mult mai frumos la Onkyo, eu mai mult as merge pe Onkyo si dupa cum am vazut dezvolta o putere mai mare Rms nu stiu cum se comporta la claritate dar daca voi spuneti ca e mai bun Yamaha . Mai astept cv pareri !!

Guest iulian_dragos

am uitat sa mai intru pe aici. onkyo are o claritate foarte buna , cu volum la maxim nu se aude nici un bazait in boxe. nu stiu cum este yamaha ca nu am avut. dar nu te grabii cum am facut eu. informeazate bine.

Vreau sa imi achizitionez un aplificator bun si foarte puternic si as vrea sa aleg din Onkyo Integra A-8870 sau Yamaha A - 1020 . http://www.publi24.ro/anunturi/electron ... c6a54.htmlhttp://www.publi24.ro/anunturi/electron ... b6751.htmlSa imi spuneti ce pareri aveti !!!

Omu' zice mai sus ca vrea ceva "foarte puternic" ....ia de-asta frate daca vrei foarte puternic : http://imageserver2.tball.com/CREST%20AUDIO/CA18.jpg :rade:

Este fundamental gresit a pune problema puterii foarte mari sau maxime la amplificatoarele de casa. Folosite "la blana" - se strica.

99% din cazurile de defectare, asa s-au petrecut.

Mai ales pe incinte de impedanta mica, dupa ore de mers la maxim, si eventual intr-un moment de crestere a tensiunii de retea la 240-245V.

Sunt amplifcatoare dedicate auditiei si nu sonorizarilor, nici macar pt petreceri.

Abordarea problemei puterii maxime ar trebui facuta exclusiv din pdv al minimelor de impedanta ale incintelor, in conditiile asigurarii unui anumit SPL acustic, intr-un anumit volum al spatiului de auditie. Asa gandesc inginerii care le proiecteaza. Restul se incadreaza de la amatorism naiv pana la ciobaneala...