Guest navras Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 Salut. As vrea sa imi construiesc un amplif de 2x100W pe 8 ohmi (Hi-Fi) care sa aiba specificatii cat mai bune. Adica THD mic, liniaritate pe toata banda audio si asa mai departe. Si unul de 200W pe 8 ohmi pentru subwoffer. Aici nu stiu ce sa spun. Cred ca as fi interesat de THD acceptabil dar randament ridicat in privinta alimentarii. Nu vreau sa folosesc traf de 1000 W ca sa scot din amplif 200W. Puteti va rog sa imi recomandati doua scheme (eventual ceva ce ati realizat) ? M-am tot uitat pe forum in cautare de asa ceva dar nu vad decat scheme si atat. Nu sunt un electronist atat de bun incat sa imi dau seama doar din circuit care este Hi-Fi si care este Hi-END. Am luat de pe net schema amplifului Harman Kardon 3490. Vroiam sa folosesc partea de putere de pe el, dar din pacate nu prea am timp sa desenez cablajul din cauza jobului.Multumesc, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxente Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 Pentru primul amplificator poti incerca schema de aici viewtopic.php?f=5&t=128110 iar pentru woofer e bine sa faci un amplificator in clasa D care are eficienta mareCauta aici pe forum ca sunt cateva scheme in clasa D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts