Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bujii


Guest
 Share

Recommended Posts

Va salut!Rog pe cineva, sa-mi spuna unde se gasesc bujii NGK, ce pret au si daca se potrivesc la Golf4, 1.6, 16v, AZD?Eventual un cod al acestora. Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest barcaruc

Daca tot doresti NGK,intra pe http://www.ngk.com introduci datele masinii tale,si iti recomanda ei. La masina mea,au costat sub 50 ron toate 4 bujiile. Ai grija ca iti da 2-3 produse,bujii mai calde sau mai reci,iti alegi ce crezi tu ca e potrivit pentru stilul tau de condus.

 

te duci cu codul extras de pe site la un magazin auto,si ti le aduce in 24 ore daca nu cumva au deja pe stoc. Optim ar fi sa iei si niste masuratori de bujii,sa vezi ce distanta intre electrod ai,sa nu fie deformata. Cred ca deja vin din fabrica bine puse,deci slabe sanse sa nu fie potrivite.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Va salut!Observ ca pe 2 siteuri mi se recomanda 2 feluri diferite de bujii NGK.Unele cu 3 electrozi (BKUR6ET-10), unele cu 1 electrod (PZFR6J-11).Asadar, ce iau domnilor ???Multumesc !!!

Link to comment
Share on other sites

Guest barcaruc

Strict parerea mea,as merge pe ce ai mai avut,daca a functionat de ce sa schimbi?Oricum daca treci la 3 electrozi de la 1 electrod sa nu te astepti la 3x performante in exploatare,consum 1/2 sau masini zburatoare. Din ce stiu,3 electrozi sunt mai durabili,dar in cazul NGK si 1 electrod e suficient,vezi modelele IRIDIUM,doar ca mult mai scumpe. Daca tot schimbi bujiile,poate e o idee sa schimbi si fisele,eventual unele ecranate cat mai bine. Eu cind am schimbat bujiile pe masina mea,am avut surpriza sa vad ca una din cele vechi era decalata la distanta catod-anod,si motorul murea de multe ori fara sa stiu de ce. Dupa asta,a mers asa cum trebuie,cred ca asta e tot ce ne dorim la masini,nu sa se transforme in cine stie ce Porsche.Daca ai bani,si vrei sa faci un studiu pentru umanitate,cumpara cele 2 seturi,cu 1 electrod si cu 3,noteaza date inregistrate cu fiecare,si lumineaza-ne :) Adica,turatie la diverse viteze,consum,timp de aprindere motor in pornire cald/rece,si poate alte idei care iti vin in cap si par utile.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines