Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv TOSHIBA 2103RF


Guest bogdansv

Recommended Posts

Guest bogdansv

Buna ziua! Am nevoie de putin ajutor sa trag in banda un TV TOSHIBA adus din Franta.Am imagine dar sunetul este distorsionat,specific tv-urilor pe banda vestica. Modelul tunerului e TOSHIBA EF442X1 TERQ1-006A1JE3T000A . Am incercat fara succes sa inlocuiesc tunerul, cu un model de tuner Panasonic BMCOM ENV578G9F2,care a fost probat anterior pe alt TV din Germania si a functionat.Am cumparat un modul OMEGA FR-83 dar nu stiu sa-l montez(modulul a fost montat pe un VCR SEG din Italia care trebuia tras in banda, si a functionat foarte bine).Mentionez ca sunt incepator.Daca este cineva sa ma ajute,pot pune la dispozitie si fotografii ale pieselor, pentru a intelege mai bine situatia.Multumesc mult.

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest bogdansv

Ce are tunerul cu norma de sunet?Spune ce componente are tvul asta?Si apropo cand sunetul este pe DK si tvul are numai BG sunetul nu este distorsionat ci se aude doar zgomot.

Am zis mai sus,sunt incepator.Am presupus ca tunerul(sau selectorul de canale,cum ii mai zic unii) este de vina.Am mai avut aparate trase in banda si modulul specific era montat pe selectorul de canale.Ai dreptate...Nu exista sunet distorsionat,doar zgomot.Daca ma poti ajuta cumva sa fac sunetul sa mearga la tv-ul asta,spune-mi ce info ai nevoie.Am atasat pe forum doua fotografii ale sasiului,poate va ajuta.
Link to comment
Guest bogdansv

Trebuie sa stim ce sasiu este.Daca nu gasesti scris pe placa pune o poza cu placa -poate ne dam seama.Toshiba 2103 rf s-a importat si in Romania si avea sasiu 11AK30,caz in care poti primi ajutor.

Am atasat pe forum foto ale şasiului.Am gasit niste numere dintre care unul ar putea fi seria şasiului : DS-1107 ; PB0015 şi 23488283B.Multumesc
Link to comment
  • 11 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines