Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare incinta

Putz

Recommended Posts

Salut! Doresc sa fac o incinta pentru difuzorul atasat mai jos. E un difuzor de bass de la Mobile Authoriry de 10". Avand in vedere ca nu am parametrii difuzorului si nici nu stiu daca i-a masurat cineva vreodata , cam ce incinta mi-ati recomanda sa-i fac aproximativ?

post-20993-139829504164_thumb.jpg

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Din pacate nu am echipament necesar pentru masurare dar am gasit parametrii de la un difuzor de la aceeasi firma dar de 8" nu de 10" . Practic e acelasi difuzor doar ca au schimbat dimensiunea membranei. Fs: 47 HzMms: 24,2 gSd: 176,7 cm^2Re: 7,6 ohmXmax: ~10mm. Mecanic diful se duce peste 3cm (varf-la-varf) fara sa faca urat.Qms: 3,63Qes: 1,05Vas: 21 LLe: 1.25mH @ 1kHzSensibilitate: 86dB @ 1W

Din parametrii de mai sus - daca sunt corecti - reiese un Qts de aprox. 0.81 -ceea ce e foarte mare - combinat cu un Fs mare si el. Asta indica un difuzor naspa.Totusi am facut o simulare. Rezultatul ar fi ca nu poti folosii decat cutie inchisa (nu e surprinzator datorita Qts-ului foarte mare), si cutia poti sa o faci tu cam cat de mare vrei - rezultatele vor fi cam la fel. De la 30L la 300L poti sa faci o cutie inchisa cum vrei tu.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines