Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor 2,5 Kw


Vizitator Manyx

Postări Recomandate

Va salut ! Ceea ce voi intreba aici, poate va fi o prostie... :wtrqwe M-ar interesa sa stiu daca este posibil sa incalzesc 3 camere cu radiatoare electrice de la acest invertor. Ma gandeam sa il alimentez de la 1 sau 2 baterii auto si in acest tandem sa folosesc si un redresor pt.incarcarea bateriilor in acelasi timp. Este posibil ? :scarpin Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Un acumulator auto de 12 V si 100 Ah (amperi-ora) stocheaza 12 x 100 = 1200 Wh (Watt-ora).Un consumator de 2,5 kW = 2500 W poate fi alimentat timp de 1200 Wh / 2500 W = 0,48 ore = 29 minute.In 1/2 ora pentru incalzesti ce poti, dar cred ca nici o camera mica.Incarcarea unui acumulator cu propria energie, chiar fara alt consumator, contrazice legea conservarii energiei, fiindca ai si pierderi la conversia energiei electrice in energie chimica.

Link spre comentariu
Vizitator Manyx

Va multumesc pt. lamuriri. In conditiile in care am nevoie sa incalzesc cele trei camere cu energie electrica prin radiatoare electrice ,ce putere ar trebui sa aiva generatorul electric,in eventuala utilizare a unui generator pe motorina ?

Link spre comentariu

Si asa ajungem la cei 10-15 kW necesari unui apartament mediu pe un frig... mediu. Nu degeaba centralele termice uzuale pentru scopul asta au cam 24kW putere maxima.Daca tot se face aprovizionare cu motorina, s-ar putea lua in considerare si incalzirea directa cu arzatoare sau centrala termica. Se elimina pierderile datorate randamentelor de conversie a energiei (termica > mecanica > electrica > termica) si zgomotul/uzura pieselor in miscare.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Arzand un combustibil (motorina) se poate obtine un randament de 70-85% direct din gazele calde. Conversia in energie electrica are randament de ordinul 20-30%, fara a mai lua in consideratie alte pierderi...Unii insa nu au nici de 5 bani simt tehnic; de ce nu va orientati catre scrisul de poezie?

Link spre comentariu

poate domnul nu are nici gaz in casa si nici curent electric(cum e cazul meu) iar incalzirea cu energie electrica e cea mai putin periculoasa , fata de cea cu motorina arsa sa mori in casa ca pitigoiul cum mor unii cu sobe.daca aveti cu ce incarca acumulatorul (la un pret rezonabil ma refer la eoliana sau celule fotovoltaice) puteti folosi rezistente de putere direct de la 12v(o baterie) sau mai bn 48( 4baterii in serie). dar f mult o sa dureze pina incalziti o camera cu sa zicem 12v(tensiunea la baterie)*4a(consumul prin rezistenta folosita) =48w o camera se incalzeste decent la 20gr cam in 10ore. (depinde de volumul adica marimea camerei) - ar fi cea mai bn solutie in cazul in care doriti sa nu inghete nimic in ea....si sa o mentineti undeva la 10gr.cu stima, florin c. sper sa ma fi facut inteles.nu toti sunt asa norocosi sa aiba de toate de la mama.

Link spre comentariu

cu o lumare, poate fi ea si de botez mai mult afumi decit incalzesti. :))daca in loc de 48w pui 4*48w atunci se schimba treaba....si se inclzeste in 2ore numai sa ai cu ce sa incarci acumulatoarele. asa folosesc eu la mine acasa, am 4 panouri de 90w.buc si pt moment doar 2baterii. de 12v si 60ah cu gel.randamentul nu e axtraordinar dar e mai bn decit sa produc 220v cu invertor apoi sa pun un radioator chiar si cu ulei.....(pe care nu il am deci ar trebui sa investesc iar)

Link spre comentariu

Eu la bloc folosesc un radiator de 500W cand mi se pare frig (adica apa din calorifer e prea rece,ca blocul e bine izolat + ca am geamul spre balcon,care e inchis) si dureaza cateva ore pana ridica suficient temperatura.Evident ca folosesti ce-ai la indemana pt incalzire. Si cu invertor,randamentul e foarte apropiat :rade: ,ca doar tot ce tragi din acumulator se transforma in caldura pe undeva Dar tu ai omis ceva din primul mesaj, si anume partea cu redresorul (ca doar acumulatorul nu se incarca singur)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări