Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor 2,5 Kw


Guest Manyx
 Share

Recommended Posts

Va salut ! Ceea ce voi intreba aici, poate va fi o prostie... :wtrqwe M-ar interesa sa stiu daca este posibil sa incalzesc 3 camere cu radiatoare electrice de la acest invertor. Ma gandeam sa il alimentez de la 1 sau 2 baterii auto si in acest tandem sa folosesc si un redresor pt.incarcarea bateriilor in acelasi timp. Este posibil ? :scarpin Va multumesc !

Link to comment
Share on other sites

Un acumulator auto de 12 V si 100 Ah (amperi-ora) stocheaza 12 x 100 = 1200 Wh (Watt-ora).Un consumator de 2,5 kW = 2500 W poate fi alimentat timp de 1200 Wh / 2500 W = 0,48 ore = 29 minute.In 1/2 ora pentru incalzesti ce poti, dar cred ca nici o camera mica.Incarcarea unui acumulator cu propria energie, chiar fara alt consumator, contrazice legea conservarii energiei, fiindca ai si pierderi la conversia energiei electrice in energie chimica.

Link to comment
Share on other sites

Va multumesc pt. lamuriri. In conditiile in care am nevoie sa incalzesc cele trei camere cu energie electrica prin radiatoare electrice ,ce putere ar trebui sa aiva generatorul electric,in eventuala utilizare a unui generator pe motorina ?

Link to comment
Share on other sites

Si asa ajungem la cei 10-15 kW necesari unui apartament mediu pe un frig... mediu. Nu degeaba centralele termice uzuale pentru scopul asta au cam 24kW putere maxima.Daca tot se face aprovizionare cu motorina, s-ar putea lua in considerare si incalzirea directa cu arzatoare sau centrala termica. Se elimina pierderile datorate randamentelor de conversie a energiei (termica > mecanica > electrica > termica) si zgomotul/uzura pieselor in miscare.

Link to comment
Share on other sites

incalzirea unei locuinte sau etc, pe baza de motorina prin multe conversii mise pare o mare prostie , asta nu si in cazul cand ai trasa conducta de la gazoduct in casa :rade: o alternativa mai economica pe motorina ar fi siroccoul de pe la autobuze/microbuze ,consumul de carburant e mult mai mic .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Arzand un combustibil (motorina) se poate obtine un randament de 70-85% direct din gazele calde. Conversia in energie electrica are randament de ordinul 20-30%, fara a mai lua in consideratie alte pierderi...Unii insa nu au nici de 5 bani simt tehnic; de ce nu va orientati catre scrisul de poezie?

Link to comment
Share on other sites

poate domnul nu are nici gaz in casa si nici curent electric(cum e cazul meu) iar incalzirea cu energie electrica e cea mai putin periculoasa , fata de cea cu motorina arsa sa mori in casa ca pitigoiul cum mor unii cu sobe.daca aveti cu ce incarca acumulatorul (la un pret rezonabil ma refer la eoliana sau celule fotovoltaice) puteti folosi rezistente de putere direct de la 12v(o baterie) sau mai bn 48( 4baterii in serie). dar f mult o sa dureze pina incalziti o camera cu sa zicem 12v(tensiunea la baterie)*4a(consumul prin rezistenta folosita) =48w o camera se incalzeste decent la 20gr cam in 10ore. (depinde de volumul adica marimea camerei) - ar fi cea mai bn solutie in cazul in care doriti sa nu inghete nimic in ea....si sa o mentineti undeva la 10gr.cu stima, florin c. sper sa ma fi facut inteles.nu toti sunt asa norocosi sa aiba de toate de la mama.

Link to comment
Share on other sites

Asa poate sa icalzeasca acea camera si cu o lumanare,la modul teoretic. In practica insa...Aia de mor cu sobe mor pt ca nu le intretin/folosesc corespunzator.Si de parca acumulatorul nu elibereaza gaze (cel putin hidrogen,care stim cum face cand e aprins!)

Link to comment
Share on other sites

Izolatia termica conteaza enorm. Daca ar fi perfecta ar nu ar trebui nici o sursa de caldura. Insusi organismul omului produce suficienta caldura, din cei 2,3 kWh consumati zilnic (echivalentul ratiei zilnice de 2000 kcalorii).

Link to comment
Share on other sites

cu o lumare, poate fi ea si de botez mai mult afumi decit incalzesti. :))daca in loc de 48w pui 4*48w atunci se schimba treaba....si se inclzeste in 2ore numai sa ai cu ce sa incarci acumulatoarele. asa folosesc eu la mine acasa, am 4 panouri de 90w.buc si pt moment doar 2baterii. de 12v si 60ah cu gel.randamentul nu e axtraordinar dar e mai bn decit sa produc 220v cu invertor apoi sa pun un radioator chiar si cu ulei.....(pe care nu il am deci ar trebui sa investesc iar)

Link to comment
Share on other sites

Eu la bloc folosesc un radiator de 500W cand mi se pare frig (adica apa din calorifer e prea rece,ca blocul e bine izolat + ca am geamul spre balcon,care e inchis) si dureaza cateva ore pana ridica suficient temperatura.Evident ca folosesti ce-ai la indemana pt incalzire. Si cu invertor,randamentul e foarte apropiat :rade: ,ca doar tot ce tragi din acumulator se transforma in caldura pe undeva Dar tu ai omis ceva din primul mesaj, si anume partea cu redresorul (ca doar acumulatorul nu se incarca singur)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines