Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

JVC AV-14JT5EU sasiu CP-005 tensiuni mari


Postări Recomandate

Am acest TV la reparat, a avut in scurt dioda de protectie pe bara B+. Negasind altceva defect, am dat'o jos si i'am dat drumul. TV porneste si are imagine si sunet, insa toate tensiunile sunt mari. B+ este 165v, 12v este 15.6v, etc. Condensatorii sunt buni.In standby B+ este normala (133v) restul sunt mici. Acum nu stiu daca e normal asa, sau ar trebui sa fie si mai mica in standby.Banuiesc defect hibridul DPM001TIA, ca altceva nu are ce sa comande sursa, are incorporate si referinta si divizorul de tensiune si optocuploarele si tot. Intrebarea mea este, pentru cei care s'au mai lovit de asa ceva, cu ce se poate curata "ce'o fi" care este pus peste piesele din hibrid, ca sa am acces la ele?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dar e in jur de 30-40 lei si cu tot cu manopera... nu face TV'ul atatia bani. :rade: L'am reparat, am racait in secundar cu cutter'ul stratul de epoxi sau ce'o fi fost, pana am dat de piese. :freaza: Banuiala mea s'a adeverit, problema era din divizorul de tensiune care face reactia impreuna cu TL431. Vinovata era rezistenta din partea de sus a divizorului, printata direct pe cablaj. Am taiat'o, am pus 2x 47k serie cu un semireglabil tot de 47k, am reglat din semireglabil B+ la 133 volti in cap si asta a fost tot. Atasez si poze cu minunea.Edit: Apareau dungulite diagonale in partea de sus, am gasit si condul C306 uscat, 100u 35v, intre pinii 2 si 10 ai TDA1771. L'am inlocuit si pe acesta si TV functioneaza perfect.

post-21614-139829502655_thumb.jpg

post-21614-139829502667_thumb.jpg

Link spre comentariu

Edit: Apareau dungulite diagonale in partea de sus, am gasit si condul C306 uscat, 100u 35v, intre pinii 2 si 10 ai TDA1771. scuze de off , dar vreau sa reamintesc ca se poate gasi c-ul de bootstrap defect FARA sa fie si ars integratul de cadre(am fost contrazis in alt topic de mai multi colegi ca nu este posibil).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări