Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

JVC AV-14JT5EU sasiu CP-005 tensiuni mari


Recommended Posts

Am acest TV la reparat, a avut in scurt dioda de protectie pe bara B+. Negasind altceva defect, am dat'o jos si i'am dat drumul. TV porneste si are imagine si sunet, insa toate tensiunile sunt mari. B+ este 165v, 12v este 15.6v, etc. Condensatorii sunt buni.In standby B+ este normala (133v) restul sunt mici. Acum nu stiu daca e normal asa, sau ar trebui sa fie si mai mica in standby.Banuiesc defect hibridul DPM001TIA, ca altceva nu are ce sa comande sursa, are incorporate si referinta si divizorul de tensiune si optocuploarele si tot. Intrebarea mea este, pentru cei care s'au mai lovit de asa ceva, cu ce se poate curata "ce'o fi" care este pus peste piesele din hibrid, ca sa am acces la ele?

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dar e in jur de 30-40 lei si cu tot cu manopera... nu face TV'ul atatia bani. :rade: L'am reparat, am racait in secundar cu cutter'ul stratul de epoxi sau ce'o fi fost, pana am dat de piese. :freaza: Banuiala mea s'a adeverit, problema era din divizorul de tensiune care face reactia impreuna cu TL431. Vinovata era rezistenta din partea de sus a divizorului, printata direct pe cablaj. Am taiat'o, am pus 2x 47k serie cu un semireglabil tot de 47k, am reglat din semireglabil B+ la 133 volti in cap si asta a fost tot. Atasez si poze cu minunea.Edit: Apareau dungulite diagonale in partea de sus, am gasit si condul C306 uscat, 100u 35v, intre pinii 2 si 10 ai TDA1771. L'am inlocuit si pe acesta si TV functioneaza perfect.

post-21614-139829502655_thumb.jpg

post-21614-139829502667_thumb.jpg

Link to comment

Edit: Apareau dungulite diagonale in partea de sus, am gasit si condul C306 uscat, 100u 35v, intre pinii 2 si 10 ai TDA1771. scuze de off , dar vreau sa reamintesc ca se poate gasi c-ul de bootstrap defect FARA sa fie si ars integratul de cadre(am fost contrazis in alt topic de mai multi colegi ca nu este posibil).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines