Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor cu setarea Invertorului tip OMRON -V1000 /VZABOP4BAA


esu
 Share

Recommended Posts

  • 1 year later...

Multumesc oricum,problema este ca pare un pic complicat. Am gasit un pdf cu schema bloc am conectat alimentare ,un potetiometru de frecventa extern,am conectat in sarcina un motor de la o hota de 200W. Se aprinde display am dar clipeste ledul verde de la RUN de 2ori /cu pauza 1s/ in acelasi timp cu ledul de la tasta ALM. Le iesire nimic oV.... Banuiesc ca ar fi defect finalul de putere care in loc de mosfeturi este un circuit mare pe care nu scrie nimic.Macar de era bubuit dar nu se vede nimic.

Link to comment
Share on other sites

Am incercat cu un motor monofazat . Convertizorul este cu alimentare monofazata dar motorul la iesire este cu 3 fire.Nu am umblat la parametrii sa nu schimb ceva. Deja am vorbit sa cumpar altul nou aproape asemanator la care trebuie din nou setat parametrii motorului (turatie maxima frecventa curent). Asta actiona un motor de la un carusel. Banuiesc ca ar fi defect deoarece nu face nimic si avea pe placa un movistor ars. Pe unde gasesc modul de programare al meniului?

Link to comment
Share on other sites

Am incercat cu un motor monofazat . avea pe placa un movistor ars.

Trebuie motor trifazat ca daca nu vede sarcina crede ca motorul este ars si lucreaza protectiile.Ce este "movistor" ca nu am auzit?Programarea este estul de complexa ,cred ca daca cauti gasesti manualul pe net.
Link to comment
Share on other sites

Pana la urma a trebuit sa iau alt inverter aproape similar(nu are frana de urgenta) .Si costa mult in jur de 1500 lei un MX2 de la Omron. Pentru motorul de 1,5KW am luat unul de putere 2,2KW max. Si foarte greu a fost partea de programare cu parametrii si mai cate.....Modelul defect cica este made in Japan. Eroarea defectului Uu1 ALM /spune la pag.280 a pdf-ului ca are tensiune prea mica ,sau ca DC bus a pierdut o faza...?????? A mai reparat cineva asa ceva ,se gaseste final de asa ceva? Vor scoate extraterestrii ceva mai bun si mai usor de programat?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines