Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Router wireless


rus_dorin
 Share

Recommended Posts

Am un stick pentru internet si as vrea sa stiu daca exista router la care sa conectez stick-ul, sa pot avea acces la internet de pe mai multe laptop-uri. Daca exista asa ceva si eventual daca are cineva un asemenea tip de conexiune cum este viteza de transmisie a datelor? Ms.

Link to comment
Share on other sites

Nu cred sa existe asa ceva. Cel mai simplu de rezolvat problema e sa folosesti un linux care sa-ti routeze conexiunea de net de la respectivul stick spre placa de retea (si inapoi). La acea placa de retea legi un router/switch/access point si te conectezi cu clientii. Dar sa sti ca nu e deloc simplu de configurat.Ar mai fi alternativa windoze dar cum nu am lucrat cu el (sa fac astfel de "chestii") nu-ti pot da prea multe amanunte.

Link to comment
Share on other sites

Routerul Asus WL-500GP are 2 porturi usb in care se poate introduce un astfel de modem, si chiar functioneaza solutia. Acest router, avand un firmware bazat pe Linux, se poate configura in foarte multe moduri (cunoscatorii stiu :da ).

Link to comment
Share on other sites

Se poate routa si de pe windows... Se da foarte usor share conexiunii pe placa de retea, apoi conectezi routerul si il pui sa isi ia ip-urile automat.

Link to comment
Share on other sites

Cum a zis si fagura,dar si riderinblack_tm trebuie sa faci sharing la conexiunea de internet prin stick la placa de retea de pe calculatorul la care ai internet prin stick. La acea placa de retea conectezi prin cablu un router wireless si... gata. Acum se poate accesa internetul pe mai multe laptop-uri folosind acel stick. Nu trebuie sa ai un router wireless cu port-uri usb la care sa conectezi stick-ul.

Link to comment
Share on other sites

Guest bluerebelsoul

Nu stiu la ce te referi cand zici ca ai un stik internet...poate ai un modem 3G gen orange sau...etcdaca e asa cum banuesc(se poate da cu orice router)cumperi un rooter cel mai eftin al montezi pe geam :ciuda: directioniezi antena spre baeti ,connectezirouteru cu calculatoru printro placa de retea dai share la (stikul de la internet) si faci o retea microsoft home si cam asta e

Link to comment
Share on other sites

Am instalat Connectify insa se pare ca acest program nu este compatibil cu modemul, deorece dupa instalare modemul nu s-a mai conectat la internet. Mentionez ca am instalat si dezinstalat de mai multe ori programul ca sa ma asigur ca de la el vine problema :jytuiyu :jytuiyu .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines