Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

BOSCH scinteiere neintrerupta( aragaz )


radorim
 Share

Recommended Posts

SCUZE,AM MAI POSTAT ACUM VREUN AN SUBIECTUL,POATE ACUM POT SA-L REZOLV:APRINDEREA FUNCTIONEAZA CONTINUU,ASA CA L-AM SCOS DIN PRIZA SI LUCREZ CU CHIBRITUL..(ROTISORUL NU POATE FI FOLOSIT ASTFEL..)...IN ORASUL MEU NU MAI E REPREZENTANT DEPANARE BOSCH,IAR LA ALTE REPREZENTANTE ,ZANUSSI DE EX.,MI-AU ZIS CA NU BUTONUL AR FI DE VINA CI BOBINA SI CE MAI E IN CUTIA METALICA DIN INTERIOR...RUGAMINTEA MEA E SA MA INDRUME CAREVA CUM POT REZOLVA PROBLEMA SI DE UNDE SE POATE PROCURA PIESA DEFECTA,DE LA CARE VINE NECAZUL!MULUMESC ANTICIPAT!

Link to comment
Share on other sites

pai daca are scanteie, o rezolvare "din topor" ar fi un intrerupator fara retinere pe firul de alimentare pe care sa-l actionezi cand vrei sa aprinzi foculbineinteles cu toate masurile de protectie pentru folosirea in bucatarie (apa, maini ude, etc)

Link to comment
Share on other sites

IAR LA ALTE REPREZENTANTE ,ZANUSSI DE EX.,MI-AU ZIS CA NU BUTONUL AR FI DE VINA CI BOBINA SI CE MAI E IN CUTIA METALICA DIN INTERIOR...Parerea mea ca nu are cum sa fie triplorul deoarece acesta functioneaza, dovada ca da scanteie.Problema este ca ramane alimentat incontinuu, deci butonul nu mai decupleaza a ramas cuplat. Eu am Glem gas, principiul este acelasi.Schimba sau repara butonul.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mie imi cam miroase a incercare de a va vinde modulul ala (probabil destul de scump) si la inlocuirea efectuata de ei, remediat "discret" butonul blocat pe inchis....Eu am un aragaz Arctic la care aprinzatorul pare a fi in varianta cea mai rudimentara (apas butonul si face un singur "poc", daca nu s-a aprins trebuie sa-l mai apas odata si inca odata... Un circuit simplut ar putea sa comande "ceva" sa produca impulsuri atata cat e apasat acel buton, caz intalnit la aprinzatorul dv. Similar functioneaza aprinzatoarele la baterii, la care butonul comanda simpla cuplare a bateriilor la micul montaj electronic (in cazul acesta sunt 2 invertoare, unul cu tranzistor ridica de la 3 volti la vreo 100 (cred) si de aici un tiristor descarca un condensator pe primarul unui fel de bobina de inductie, in secundarul careia apare un impuls de peste 1000 de volti (iarasi cred ca e vorba de un varf in jur de 5kV, strapunge vreo 4-5 mm prin aer), energia impulsului e suficienta pentru aprindere insa nu e periculoasa fiziologic (scutura dar nu omoara). La aragaz nu e necesar decat al doilea etaj de ridicare a tensiunii.Sanatate!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines