Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

casete audio


Recommended Posts

Cautand pe ebay casete audio am vazut de 90min, 60min si de 120min si mi-am adus aminte de un tip cand l-am intrebat ce casete are la magazin si a zis ca alea de 90min is proaste ca cica strica cassu..ca folosesc mai mult motoru si l-ar arde..ca astea de 60min is anume facute sa mearga putin si apoi sa se opreasca sa o intorci..dar pare aberant,daca ai un cass autorevers nu face 2x30 imediat,fara nicio manevra de oprire?adica face o tura de 60min...care-i problema?E pe bune sau e goanga?Vreau sa stiu.

Link to comment
Share on other sites

Daca casetele sunt de buna calitate motorul nu este solicitat suplimentar. Daca mecanismul casetei este de calitate indoielnica atunci cu cat este banda mai multa cu atat solicita mai mult partea mecanica a casetofonului care la randul ei trebuie sa fie de calitate. Deci cum spunem noi ardelenii: toate-s cu dus si-ntors!

Link to comment
Share on other sites

Am folosit casete de 120 de minute TDK şi nu a răguşit nici un casetofon din toate cîte le-am avut. Vînzătorul ăla e prost grămadă. Întotdeauna e banda în pericol de a se strica, nu motorul mecanicii. Mecanica se uzează în timp, mai ales ambreiajele, roţile şi curelele de cauciuc, dar asta nu are legătură cu lungimea benzii, în loc să asculţi două casete de 60 minute asculţi una de 120.La cele de 90 şi 120, banda fiind mai subţire, premagnetizarea trebuie reglată mai jos un pic.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines